Pikante clash tussen dansende Yerry Mina en woeste Luis Suárez op komst

Reacties

In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) speelt Uruguay in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks tegen Colombia. Een pikant duel, gezien de verhoudingen tussen verdediger Yerry Mina en aan de ene kant en aanvaller Luis Suárez aan de andere kant.

Pikante clash tussen dansende Yerry Mina en woeste Luis Suárez op komst
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 0
Colombia
Colombia

De soap begon feitelijk in januari 2018, toen Mina van Palmeiras verhuisde naar Barcelona. Daar kwam hij uiteraard samen te spelen met Lionel Messi en Suárez, die - zoals bekend - goede vrienden zijn. Langer dan een halfjaar zou de verdediger het overigens niet volhouden: hij verhuisde naar Everton, waar hij nu nog altijd speelt. Toch zouden de paden van Mina, Suárez en Messi elkaar wederom kruisen. En hoe.

Afgelopen zomer speelde Colombia op het toernooi om de Copa América in de kwartfinale tegen het Uruguay van Suárez. Dat duel eindigde in 0-0, na strafschoppen waren de Colombianen de winnaars, Mina was één van de spelers die een strafschop benutte. Dat vierde hij door na zijn pingel bij de stip te blijven staan, zijn duim in zijn mond te doen en een dansje uit te voeren. 

In de halve finale speelde Colombia vervolgens tegen Argentinië, en wéér kwam het tot een penaltyserie. Dit keer verloor Colombia de reeks, mede door een misser van Mina, die na zijn gemiste pingel de volle laag kreeg van Messi. Vanaf een afstandje riep de huidige PSG-vedette meermaals woedend 'Dans nu dan! Dans dan!' naar zijn ex-teamgenoot. Even later applaudisseerde hij cynisch toen Mina langsliep. Naar verluidt was Suárez namelijk woest over het eerdere dansje van de Colombiaan, en daar wilde diens boezemvriend Messi wraak voor nemen.

Gewaarschuwd
Mina gaf later tekst en uitleg. 'Wat er gebeurd is met Leo is iets dat kan gebeuren in het voetbal. Het leven geeft tweede kansen, kansen op revanche, maar ik ben er kalm onder, want ik weet dat Leo een geweldig persoon is. Ik heb hem bij Barcelona leren kennen en ben hem dankbaar voor de steun die hij me toen geboden heeft. Ik zal hem altijd respecteren. Ik bewonder Messi voor wie hij is. Op dat bewuste moment verdedigden we allebei ons nationale elftal, ik zou mijn leven geven voor mijn nationale ploeg, als dat nodig zou zijn. Wat daar gebeurd is, laten we daar. Het is achter ons.'

Het is de vraag of dat laatste ook geldt voor Suárez. De ex-Ajacied vertrok deze zomer op vervelende wijze bij Barcelona en maakte er sindsdien bepaald geen geheim van dat hij geen hoge pet op heeft van trainer Ronald Koeman, de man die hem wegstuurde. Met andere woorden: Suárez vergeet niet snel dingen. En zoals hij met zijn doelpunt tegen Barça van afgelopen weekend al aantoonde: een geprikkelde Suárez is op zijn best. Mina en Colombia zijn gewaarschuwd.

Bekijk hier het provocerende dansje van Yerry Mina tegen Uruguay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier de uitbarsting van Lionel Messi richting Yerry Mina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.