Pijnlijke nederlaag Galatasaray zonder Sneijder en De Jong

Reacties

Galatasaray moet in de achtervolging om het Europese avontuur nog te redden. In de tweede voorronde van de Europa League werd zonder Nederlandse inbreng donderdagavond met 2-0 verloren van het Zweedse Östersunds FK.

Pijnlijke nederlaag Galatasaray zonder Sneijder en De Jong

De begeerde Wesley Sneijder ontbrak bij de wedstrijdselectie, omdat hij langer vakantie kreeg na interlandverplichtingen en pas later tijdens de seizoenvoorbereiding is aangesloten. Ook Nigel de Jong was afwezig, terwijl Ryan Donk op de bank plaatsnam.

De in Rotterdam geboren Kaapverdiër Garry Mendes Rodrigues had wel een basisplaats bij de Turkse topploeg en hij ondervond dat Galatasaray het lastig had in Zweden. De uitgangspositie begon er pas echt kwalijk uit te zien toen Saman Ghoddos halverwege de tweede helft namens de nummer zes van Zweden voor de 1-0 zorgde.

Met voormalig Fortuna Sittard-huurling Emrah Bassan als invaller zochten de Turken naar de gelijkmaker, maar de schade nam alleen maar verder toe. Jamie Hopcutt bepaalde de eindstand in de extra tijd op 2-0, waardoor Galatasaray over een week in eigen huis voor een loodzware opdracht staat.

MFK Ruzomberok – Brann 0-1
Vito Wormgoor staat er in deze fase van de Europa League met zijn club een stuk beter voor. Met de centrumverdediger in de basis won het Noorse Brann met 0-1 op Slowaakse bodem.

Slovan Bratislava - Lyngby 0-1
De kans dat Ruben Ligeon, Joeri de Kamps en Mitchell Schet dit seizoen in de groepsfase van de Europa League te zien zijn is donderdagavond aanzienlijk kleiner geworden. De topclub uit Slowakije had het kansenoverwicht, maar scoorde niet. Jeppe Kjær deed dat een kwartier voor het einde wel en werd zo de matchwinner namens de Denen. Bij Slovan Bratislava zat Ligeon op de bank, terwijl zijn twee landgenoten aan de aftrap verschenen.

Cork City - AEK Larnaca 0-1
Hector Hevel maakte in januari de overstap naar Cyprus en voor hem lonkt direct een mooi Europees seizoen. AEK Larnaca heeft namelijk een volgende stap gezet op weg naar de groepsfase van de Europa League. De 21-jarige Nederlandse middenvelder (ex-ADO Den Haag) speelde negentig minuten bij de wedstrijd die beslist werd door de Spanjaard Truyols.

AS Trencin - Bnei Yehuda 1-1
Nederlandse inbreng was er bij de heenronde in de tweede voorronde van de Europa League ook bij Trencin. Rodney Klooster, Aschraf El Mahdioui en Desley Ubbink hadden alledrie een basisplaats bij de thuisploeg. Laatstgenoemde had de rol van aangever bij de bevrijdende gelijkmaker van Trencin, dat door de goal van Jakub Paur met meer vertrouwen aan de return kan beginnen.

Bekijk in ons matchcenter de stand van zaken in de tweede voorronde van de Europa League, waar Rafael van der Vaart vanwege een blessure ontbrak bij FC Midtjylland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.