Toekomst zeer gewilde Sneijder nog ongewis

Reacties

Het regent al dagen berichten over Wesley Sneijder in diverse buitenlandse media. Los Angeles FC en Sampdoria zouden hem bijna binnen hebben, Galatasaray zou hem buiten de selectie plaatsen en zelfs een contractontbinding wordt genoemd. Maar hoe zit het nu echt?

Toekomst zeer gewilde Sneijder nog ongewis

Het is een feit dat Galatasaray bereid is om Sneijder te verkopen. Met zijn 33 jaar is de geboren Utrechter immers niet meer de jongste, maar door het goede seizoen dat hij achter de rug heeft is hij wel een van de weinige Galatasaray-routiniers die nog enkele miljoenen kan opleveren. Tegelijkertijd is de recordinternational van Oranje echter ook een absolute publiekslieveling in Istanbul.

Door Younes Belhanda over te nemen van Dinamo Kiev heeft Galatasaray al wel ingespeeld op een mogelijk vertrek van Sneijder. Van een uitsluiting van de Nederlander is op dit moment echter absoluut geen sprake. De aanvallende middenvelder mist het trainingskamp van zijn club, maar dat is omdat hij langer vakantie gekregen heeft na interlandverplichtingen en zeker niet omdat hij niet meer welkom is bij het eerste elftal. Contractontbinding is geen moment ter sprake gekomen.

Ondertussen houden meerdere clubs de situatie rondom Sneijder nadrukkelijk in de gaten. Zenit Sint-Petersburg heeft hem al jaren hoog op de verlanglijst staan en dat is nu niet anders, al is de interesse van die club nog niet concreet. Sampdoria heeft geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid, maar deed nog geen aanbieding.

Een overgang naar de Verenigde Staten lijkt wel een serieuze optie. De vrouw van Sneijder, Yolanthe Sneijder-Cabau, wil proberen voet aan de grond te krijgen in Amerika als actrice en bovendien heeft Sneijder zelf nooit een geheim gemaakt van zijn wens om ooit nog eens in de Major League Soccer te spelen. Los Angeles FC heeft reeds interesse getoond, maar omdat de voorbereiding op het seizoen in de VS pas in januari start vindt een eventuele transfer ook pas rond die periode plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.