Pijnlijke misser scorende Van Wolfswinkel kost Basel zege

FC Basel heeft tegen FC Sion door Ricky van Wolfswinkel genoegen moeten nemen met een punt. De Nederlandse spits hield ondanks weer een goal gemengde gevoelens over aan het duel (1-1).

In de zevende minuut brak Van Wolfswinkel de ban tegen FC Sion. De spits maakte zijn zesde treffer in zijn zesde competitieduel in Zwitserland door van twintig meter raak te schieten. Maar toch zocht hij na 45 minuten met gemengde gevoelens de kleedkamer op.

Van Wolfwinkel had namelijk nagelaten om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Zijn grootste kans kreeg hij in de negentiende minuut. Nadat Christian Zock hem naar de grond had getrokken, mocht de spits zelf uit een strafschop de marge te vergroten. Van Wolfswinkel schoot echter naast.

De misser bleef niet zonder gevolgen voor FC Basel. Matheus Cunha bracht FC Sion vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. De gasten voerden na de gelijkmaker de druk op. Maar het overwicht leverde niet de gewenste goal op.

Door het puntenverlies verzuimde FC Basel te profiteren van de misstap van koploper FC Zürich, dat zondag op bezoek bij FC Luzern niet verder kwam dan 1-1. De marge blijft daardoor één punt.