Pijnlijke avond voor degradanten NEC en Go Ahead

De twee Eredivisie-degradanten beleven een treetje lager een tegenvallende start van het seizoen. NEC incasseerde vrijdag een gevoelige tik van FC Emmen, waar Go Ahead Eagles nog immer wacht op een zege.

NEC – FC Emmen 1-1
Een week na de pijnlijke 3-0 nederlaag bij FC Den Bosch heeft NEC zich niet gerevancheerd voor de eerste nederlaag van het seizoen. De Nijmeegse formatie maakte al een valse start aangezien Arnaut Groeneveld in de vierde minuut een strafschop in de vierde minuut onbenut liet.

Maar de misser werd nog voor rust van zijn ernst ontnomen. In de 23ste minuut zette Jari Schuurman NEC dan toch op de verdiende voorsprong. Het bleek allerminst een voorbode voor een zorgeloze avond. De formatie van trainer Adrie Bogers had weliswaar de controle, maar de bevrijdende tweede treffer bleef achterwege. Dat wreekte zich in de blessuretijd, toen Nick Bakker FC Emmen aan een punt hielp.

Over vier dagen staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar, dit keer in de strijd om de KNVB-beker. Plaats van handeling is dan Emmen.

Go Ahead Eagles – SC Cambuur 1-3
De eerste overwinning van Go Ahead Eagles laat nog altijd op zich wachten. De Deventer degradant kwam in de 21ste minuut nog goed weg. Karim Rossi schoot de bal hard over uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Xander Schenk op Xander Houtkoop. In een kansenrijke wedstrijd bleek dat slechts uitstel van executie. SC Cambuur kwam in de 59ste minuut op voorsprong via Justin Mathieu.

Het Deventer antwoord liet niet lang op zich wachten. Sam Hendriks kopte de 1-1 op het scorebord, waarbij Jesse Bertrams zich de gelijkmaker mocht aanrekenen. De Cambuur-doelman dacht dat de bal naast zou gaan, maar dat bleek een verkeerde inschatting. Met dank aan Rossi en invaller Martijn Barto bleek dat geen fatale fout voor SC Cambuur, dat met zeven punten de blik naar boven kan richten. Go Ahead staat met drie punten zeventiende.

De uitslagen en standen vind je op de Jupiler League-pagina.