Pijnlijke arbitragezaak in Zwolle: 'Dit is voor iedereen vervelend'

Reacties

Terwijl PEC Zwolle op het veld strijdt om binnen één seizoen weer terug te keren naar de Eredivisie, vindt buiten de lijnen een ander duel plaats.

Pijnlijke arbitragezaak in Zwolle: 'Dit is voor iedereen vervelend'
© Pro Shots

Op 1 november stonden PEC Zwolle en Mike Willems tegenover elkaar in Zeist. Willems was van 2019 tot 2022 technisch manager bij PEC. Op 3 juni kwam naar buiten dat de organisatie anders werd ingericht en dat Marcel Boudesteijn was aangesteld als technisch directeur. Willems meent recht te hebben op de ontslagvergoeding van 175.000 euro die staat in zijn contract, dat nog een jaar doorliep.

De club ziet dat anders. 'Er zou sprake zijn van een ontslagvergoeding indien de overeenkomst tussentijds beëindigd zou zijn vóór 30 juni 2022. Er is formeel gezien pas sprake van een einde dienstverband na wederzijds goedvinden', reageert algemeen directeur Xander Czaikowski, die overigens nog niet in functie was toen Willems vertrok.

'Er is intern eerst nog gekeken of er een andere rol voor hem binnen de club was. Die hebben we nog niet kunnen vinden. Het alternatief is dan dat we uit elkaar zouden gaan. Die intentie hebben we ook naar elkaar toe uitgesproken, maar helaas is het nog niet gelukt hier overeenstemming over te bereiken. En dus is er nog geen sprake van einde dienstverband. Daarom betalen we ook nog steeds zijn salaris uit. Hij is wel vrijgesteld van werk, dus hij hoeft niet meer op de club te verschijnen', legt Czaikowski uit.

'Dit is voor iedereen vervelend, maar het gaat om een flinke som en wij moeten het zakelijke belang van de club verdedigen. Het is nu aan de arbitragecommissie om te bepalen welke zienswijze juist is', aldus de directeur van de Zwollenaren.

Willems zelf wil er niet te veel over kwijt. Hij noemt het pijnlijk om zo tegenover de club te staan die hij als speler, scout én technisch manager jarenlang diende. Hij geeft aan vooral blij te zijn als de zaak na de uitslag op 28 november achter de rug is.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.