Pijnlijk: Real-voorzitter Pérez maakt in uitgelekte audio gehakt van clubiconen

Reacties

Florentino Pérez wordt in verlegenheid gebracht door een naar buiten gekomen audio-bestand, waarop te horen is dat de voorzitter van Real Madrid de vloer aanveegt met clubiconen Iker Casillas en Raúl. Pérez noemt het duo 'de twee grootste oplichters uit de geschiedenis van de club'.

Pijnlijk: Real-voorzitter Pérez maakt in uitgelekte audio gehakt van clubiconen
© Pro Shots

De opname is afkomstig uit 2006, kort nadat Pérez zijn eerste periode als voorzitter van Real had beëindigd. De zakenman noemt Rául een van de redenen voor zijn beslissing om op te stappen: hij beschuldigt de voormalig topschutter van het 'vernietigen' van de club. 'Het is echt heel erg. Men gelooft dat Real Madrid van hem is', bromt Pérez in het opgenomen gesprek van vijftien jaar geleden.

Ook over Casillas is hij hard. 'Iker Casillas is geen keeper voor Real Madrid. Wat wil je dat ik erover zeg? Dat is hij niet, dat is hij nooit geweest. Hij is de grootste mislukking die we hebben gehad', klinkt het uit de mond van Pérez. 'Je hebt mensen die hem aanbidden; ik begrijp daar niets van. Mensen verdedigen hem, maar hij is een grote oplichter. Net als Raúl. De twee grootste oplichters uit de geschiedenis van Real Madrid zijn Raúl en Casillas. Ze zijn ontzettend egoïstisch en je kunt niet op ze rekenen. Wie wel op ze rekent, heeft ongelijk.'

Op het moment dat de opname gemaakt werd was Pérez zoals gezegd net vertrokken als voorzitter van Real en waren Casillas en Raúl nog belangrijke basisspelers. Pérez keerde in 2009 terug: Raúl vertrok een jaar later naar Schalke 04. Casillas ging in de zomer van 2015 naar FC Porto.

Inmiddels zijn beide clubiconen weer terug bij Real. Casillas is sinds december de rechterhand van algemeen directeur José Ángel Sánchez, terwijl Raúl de coach van Real Madrid Castilla is. El Confidencial heeft Pérez gevraagd om een reactie op de uitgelekte audio, maar de voorzitter gaf aan dat hij daar geen behoefte aan had.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.