Pijnlijk moment voor Fernandes: gepasseerd voor finale om WK-ticket

Reacties

Bij de allesbepalende wedstrijd van Portugal om het WK-ticket in Groep A begint Bruno Fernandes op de bank. Bondscoach Fernando Santos geeft de voorkeur aan de 35-jarige João Moutinho op het middenveld.

Pijnlijk moment voor Fernandes: gepasseerd voor finale om WK-ticket
© Pro Shots
Portugal
Portugal
1 - 2
Servië
Servië

Portugal speelt om 20.45 uur in Lissabon een rechtstreeks duel met Servië om de koppositie in Groep A. Als de ploeg van Santos wint of gelijkspeelt, is het WK-ticket binnen. Bij een nederlaag tegen Servië is Portugal veroordeeld tot de play-offs. Kortom: er staat buitengewoon veel op het spel.

Dat maakt de reservebeurt voor Fernandes pijnlijk. De 27-jarige middenvelder is na Cristiano Ronaldo op papier de grootste ster van deze Portugese lichting, maar Fernandes beleeft een moeizame fase in zijn loopbaan. In het kalenderjaar 2021 was hij goed voor vier treffers in veertien interlands.

Ook bij Manchester United heeft Fernandes het dit seizoen voor het eerst echt lastig. Hij begon het seizoen in de Premier League nog overtuigend met een hattrick tegen Leeds United, maar sinds de rentree van Ronaldo op Old Trafford heeft Fernandes moeite om zich te laten gelden. In de vijftien daaropvolgende wedstrijden voor United kwam hij tot slechts één doelpunt. Wel gaf hij nog acht assists.

Voor het cruciale duel met Servië heeft Santos de middenvelder nu dus op de bank gezet. De ervaren coach kiest voor een middenveld met Danilo Pereira als controleur met Renato Sanches en Moutinho voor hem. Bij Servië staat Ajacied Dusan Tadic in de basis, hij draagt ook de aanvoerdersband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep A WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Servië
8
6
2
0
18-9
+9
20
2
Portugal
8
5
2
1
17-6
+11
17
3
Ierland
8
2
3
3
11-8
+3
9
4
Luxemburg
8
3
0
5
8-18
-10
9
5
Azerbeidzjan
8
0
1
7
5-18
-13
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.