Pijnlijk: Leeds United moet 21 miljoen aftikken voor spits die allang vertrokken is

Reacties

Leeds United moet een flinke financiële domper zien te verwerken. Het Hof van Arbitrage voor Sport, beter bekend als het CAS, heeft bepaald dat de Engelsen alsnog een transfersom van 21 miljoen euro moeten betalen aan RB Leipzig voor Jean-Kévin Augustin. Leeds beraadt zich op vervolgstappen.

Pijnlijk: Leeds United moet 21 miljoen aftikken voor spits die allang vertrokken is
© Pro Shots

De nu 25-jarige Augustin was in de zomer van 2016 de grote ster op het EK Onder-19 en het werd dan ook als een heuse coup gezien toen RB Leipzig de spits in de zomer van 2017 overnam van Paris Saint-Germain. In Duitsland vond de aanvaller echter nooit zijn draai. Na een verhuurperiode aan AS Monaco belandde Augustin in januari van 2020 bij Leeds, dat toen nog in het Championship speelde.

Er werden afspraken gemaakt over een huurdeal met een verplichte optie tot koop, ter waarde van 21 miljoen euro, als Leeds erin zou slagen om te promoveren naar de Premier League. Dat lukte, maar Leeds wilde helemaal niet verder met Augustin, die in Engeland geen moment wist te overtuigen. Na de promotie meldde Leeds doodleuk dat het huurcontract niet werd verlengd en dat Augustin terug zou keren naar Duitsland.

Bij RB Leipzig wees men Leeds op de gemaakte afspraken, maar dat haalde niets uit, waardoor er een juridische strijd begon. Ruim twee jaar later heeft het CAS nu eindelijk voor duidelijkheid gezorgd en bepaald dat Leeds over de brug moet komen. De Engelsen zijn daar onaangenaam door verrast. 'De club zal alle juridische opties zorgvuldig bekijken met het oog op een onmiddellijk beroep', laat de huidige nummer vijftien van de Premier League weten.

Augustin speelde maar drie wedstrijden voor Leeds en belandde, nadat hij te horen had gekregen dat hij niet langer gewenst was bij Leeds én bij Leipzig, in oktober van 2020 bij FC Nantes. De Fransen hoefden toen geen transfersom te betalen: onduidelijk is of dit nu ook nog een staartje gaat krijgen. Augustin verruilde Nantes in de afgelopen zomer transfervrij voor het Zwitserse FC Basel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.