Pierie in het spoor van Bruggink, Zivkovic en Kadioglu

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. PEC Zwolle en SC Heerenveen verzorgen dinsdagavond de aftrap van de 22ste, midweekse, speelronde.

Pierie in het spoor van Bruggink, Zivkovic en Kadioglu

PEC Zwolle - SC Heerenveen


Aftrap:20.45
Scheidsrechter:Pol van Boekel
Laatste 5 Eredivisie-duels PEC Zwolle:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels SC Heerenveen:10 punten

Actueel

• PEC Zwolle en SC Heerenveen zijn twee van de vele clubs die azen op een optreden in de play-offs om Europees voetbal. De Friezen bezetten de achtste plaats met dertig punten en verkleinen bij een overwinning de achterstand op PEC Zwolle tot drie punten.

• In de eerste tien thuisduels van dit seizoen veroverde PEC Zwolle liefst twintig punten, oftewel een gemiddelde van twee punten per wedstrijd.

• Toch presteert de ploeg van John van 't Schip de laatste tijd grillig voor eigen publiek. In zijn laatste vijf thuisduels sprokkelde PEC Zwolle slechts vijf punten bij elkaar. Aan de vijf thuiswedstrijden daarvoor hield de ploeg nog het maximale aantal van vijftien punten over.

• Met zeven punten uit drie wedstrijden koestert SC Heerenveen nog een ongeslagen status in dit kalenderjaar. De equipe van Jurgen Streppel rekende af met Sparta Rotterdam en FC Twente en speelde gelijk tegen Vitesse.

Johan Hansma: een van de spelers die zowel voor PEC Zwolle als SC Heerenveen uitkwam.
Johan Hansma: een van de spelers die zowel voor PEC Zwolle als SC Heerenveen uitkwam.

• Het duel met SC Heerenveen is de zeshonderdste Eredivisie-wedstrijd die PEC Zwolle gaat afwerken. De Blauwvingers zijn de 25ste club die deze mijlpaal bereikt.

• Als Kik Pierie in actie komt, wordt hij de op drie na jongste speler met twintig Eredivisie-duels in de benen. Alleen Richairo Zivkovic, Arnold Bruggink en Ferdi Kadioglu kwamen ooit sneller aan dat aantal.

Historie

• Pas voor de achtste keer in de Eredivisie-historie stuit PEC Zwolle in eigen huis op SC Heerenveen. De club uit Overijssel won drie keer en ging twee keer onderuit. Twee edities leverden geen winnaar op.

• De meest spectaculaire ontmoeting vond plaats in het seizoen 2015/16. Destijds werd het 5-2 voor PEC Zwolle dankzij onder meer twee treffers van Bram van Polen.

De laatste vijf Eredivisie-edities van PEC Zwolle - SC Heerenveen:


SeizoenUitslag
2012/131-1
2013/141-2
2014/152-2
2015/165-2
2016/172-1

VI's Stef de Bont over PEC Zwolle - SC Heerenveen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.