Piepjonge Van der Vaart krijgt oproep voor Oranje, Van Persie in wachtkamer

Reacties

Damian van der Vaart is binnenkort te zien in een shirt van het Nederlands elftal. De zoon van 109-voudig international Rafael van der Vaart is geselecteerd voor Oranje onder 16 jaar. Het is de eerste keer dat de KNVB het vijftienjarige talent uitnodigt. Mogelijk treft hij Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie.

Piepjonge Van der Vaart krijgt oproep voor Oranje, Van Persie in wachtkamer

Van der Vaart debuteerde onlangs in een oefenwedstrijd voor het eerste elftal van Esbjerg fB. Bij de Deense club is zijn vader assistent-trainer. Afgelopen zomer haalde Esbjerg Van der Vaart in huis. Hij tekende toen een tweejarig contract.

Op 7 maart wordt Van der Vaart verwacht op de KNVB Campus in Zeist. Daar zal hij zich voor het eerst als jeugdinternational bij Oranje voegen. Zijn vader was ook jarenlang jeugdinternational, alvorens hij zijn debuut maakte. Dat gebeurde op 6 oktober 2001 tegen Andorra (4-0 winst). Nog 108 interlands, 25 doelpunten en vijf eindtoernooien volgden.

Van Persie
Een andere bekende naam op de spelerlijst is die van Shaqueel van Persie. De zoon van Oranje-topscorer aller tijden en 102-voudig international Robin van Persie staat op de reservelijst. Van Persie speelt momenteel bij Feyenoord en kwam in het verleden al eens uit voor de jeugdploegen van de KNVB.

Samen met Wesley Sneijder en Arjen Robben vormden ze jarenlang De Grote Vier'bij Oranje. Het WK in 2010 was het hoogtepunt, toen de finale werd gehaald. Tegen Spanje werd echter verloren na verlenging. Op de testimonial van Van der Vaart in 2019 stal Van Persie nog de show.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.