Piepjonge Poku belangrijk bij oefenzege AZ op Torino

Reacties

AZ heeft zondag een week voor de competitiestart in vriendschappelijk verband afgerekend met Torino, de nummer zeventien van de Serie A van afgelopen seizoen. Vangelis Pavlidis maakte op aangeven van de zeventienjarige Ernest Poku de winnende treffer na 85 minuten: 2-1.

Piepjonge Poku belangrijk bij oefenzege AZ op Torino
© Pro Shots

De Alkmaarders beleefden een valse start in eigen huis: Marko Pjaca brak razendsnel de ban. Lang kon Torino niet genieten van die voordelige marge, want via Jesper Karlsson stond het al snel 1-1. Albert Gudmundsson was daarna dicht bij de 2-1, maar zag zijn inzet op de paal uiteen spatten.

De beginfase was dus aantrekkelijk en ook in het restant van de eerste helft kregen beide teams aardige mogelijkheden in de open wedstrijd. Na de onderbreking daalde de attractiviteitswaarde. AZ zocht naar een winnende treffer, maar onder anderen Zakaria Aboukhlal had geen succes in de afronding. Dat had Pavlidis wél. De zomeraankoop maakte de 2-1 na voorbereidend werk van de zojuist daarvoor ingevallen Poku, die al eerder in de voorbereiding positief opviel.

AZ zet de competitie zaterdag in gang met een bezoek aan RKC Waalwijk. De donderdag daarop wacht al de eerste ontmoeting in de Europa League-play-off met Celtic of Jablonec. De Schotten zegevierden in het heenduel met 2-4.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.