Piepjonge Mourinho-opvolger beleeft droomdebuut dankzij zéér late ontsnapping

Reacties

Tottenham Hotspur heeft een bijzonder roerige periode afgesloten met een thuiszege op Southampton. Steven Bergwijn mocht invallen van de piepjonge interim-manager Ryan Mason, die zijn droomdebuut als eindverantwoordelijke bij 'zijn' club pas in de absolute slotfase gestalte zag krijgen.

Piepjonge Mourinho-opvolger beleeft droomdebuut dankzij zéér late ontsnapping
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Southampton
Southampton

Het waren tamelijk krankzinnige dagen voor Tottenham Hotspur. Niet alleen was er de chaos rondom de Super League, waaraan de Londenaren dolgraag hadden willen deelnemen, ook was er het ontslag van manager José Mourinho. De Portugees werd maandag op de keien gezet vanwege de slechte resultaten, tot het einde van het seizoen heeft jeugdtrainer Ryan Mason de leiding.

De pas 29-jarige ex-voetballer (met een bijzonder verhaal) stond woensdagavond voor het eerst aan het roer van de club waar hij werd opgeleid als voetballer en ook doorbrak in het eerste elftal. Naast hem zat overigens Michel Vorm: de ex-keeper van onder meer Spurs en FC Utrecht is voorlopig de keeperstrainer van de Londenaren. Mason kon in zijn eerste duel geen beroep doen op Harry Kane, die de race tegen de klok (hij kampt met een enkelblessure) verloor.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Escape
Dat de problemen met het ontslag van Mourinho niet meteen opgelost zijn, bleek woensdag ook wel. Danny Ings maakte er na een halfuur 0-1 van en zorgde er daarmee voor dat de bepaald niet overtuigend spelende thuisploeg een pittige klus te wachten stond. Gareth Bale (die van Mason een basisplek had gekregen) maakte na een uur echter de gelijkmaker tegen zijn oude club.

Die 1-1 leek ook de eindstand te worden, helemaal nadat een late goal van Heung-Min Son werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Lucas Moura. Na de entree van Bergwijn was het echter alsnog feest. In de laatste minuut werd er een vrije trap gegeven voor een overtreding op Spurs-verdediger Sergio Reguilón, maar de VAR zag dat de overtreding binnen de zestien was geweest. Son benutte de penalty, waarmee hij Mason alsnog liet juichen bij zijn vuurdoop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.