'Piepjonge' Diego Costa, Mignolet is geen saboteur

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'Piepjonge' Diego Costa, Mignolet is geen saboteur

• Rijkelijk laat, maar toch: Diego Costa was dinsdag jarig. Hoe oud de Chelsea-spits is geworden, vraagt u? De Braziliaanse Spanjaard is 26 jaar geworden. In Engeland hebben ze zo nu en dan lichte twijfels over de leeftijd van de topscorer. En inderdaad, als je een foto van hem naast die van de bloedmooie (en tevens vijftien jaar oudere...) fysiotherapeute van Chelsea zet, lijkt hij een stuk ouder dan 26.

'Hem positief aanmoedigen en correct laten opwarmen... Dat is mijn persoonlijke plicht in het belang van de ploeg en het resultaat van de wedstrijd. Ik ben geen saboteur.'
• Liverpool-keeper Simon Mignolet is bij België tweede keus achter Chelsea-doelman Thibaut Courtois. Hij verwerpt in Belgische media echter dat hij niet met zijn concurrent zou kunnen opschieten. 'Thibaut is een fijne collega, niet meer en niet minder. Dat we geen vrienden zijn is er met de haren bijgesleept. Het insinueert dat we vijanden zouden zijn', klinkt het evenwel niet bepaald enthousiast uit de mond van Mignolet.

Louis van Gaal werkt sinds deze zomer in Engeland, maar zijn uitspraak van de Engelse taal is af en toe nog niet helemaal wat het moet zijn. Reden genoeg voor twee havo-leerlingen van het Kalsbeek College uit Woerden om de manager eens op zijn foute uitspraak te wijzen.

• Het lijkt zo makkelijk, maar blijkt helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Elf voetballers die allemaal op dezelfde wijze poseren voor een elftalfoto. De supporterssite Ons Oranje was opgevallen dat het Nederlands elftal er af en toe een potje van maakt, en sprak aanvoerder Robin van Persie daar maar eens op aan.

'Het nieuws dat ik geblesseerd zou zijn kwam als een schok voor me. Ik kreeg van mijn club FC Twente ook meerdere telefoontjes met de vraag wat er aan de hand was. Ik ben gewoon fit.'
• Deense media pakten woensdag uit met een liesblessure van Andreas Bjelland, verdediger bij het nationale elftal en tevens aanvoerder van FC Twente, maar Bjelland zelf wist van niets...

'Toen ik voor AZ zou tekenen, sprak ik met Louis van Gaal over welk rugnummer ik kon kiezen. Ik wilde graag nummer 9 of 19. Van Gaal vertelde dat die nummers al bezet waren. Toen zei hij dat ik 90 of 99 kon krijgen, maar dat vond ik te hoog. Hij stelde daarop 29 of 39 voor, maar dat sprak me ook niet aan. "Dus dan wordt het 90 of 99", herhaalde Van Gaal. Ik uitte mijn teleurstelling en vertelde dat ik in dat geval niet voor AZ zou tekenen. Hij werd woest, stond op en vroeg aan mijn zaakwaarnemer wat ik me allemaal wel niet verbeeldde. Daarna heb ik hem verteld dat ik een grap maakte en heb ik het contract getekend. Prima coach is Van Gaal overigens.'
Graziano Pellè blikt terug op zijn kennismaking met Louis van Gaal, die hem in 2007 naar AZ haalde.

'Het zit tussen die twee al heel lang verkeerd. De trainer (Arsène Wenger, red.) was boos omdat Alexis Sánchez drie dagen eerder (tegen Galatasaray, red.) ook al hard werd neergehaald en er toen ook geen rode kaart volgde.'
• Arsenal-verdediger Laurent Koscielny legt uit waarom Arsène Wenger zondag uit zijn dak ging tijdens de kraker tegen Chelsea. Na een harde overtreding van Gary Cahill op Sánchez gaf Wenger zijn collega José Mourinho een duw.

Ronaldinho schopt de bal tegen iemands hoofd. Met opzet. Meer hebben we niet te melden bij onderstaand filmpje.

'Ik kan me niet anders voorstellen dan dat Lionel Messi zijn loopbaan beëindigt bij Newell's Old Boys. Dat is het beste wat hem kan overkomen.'
• Gabriel Heinze, die na een lange omzwerving door Europa twee jaar geleden terugkeerde naar zijn voormalige Argentijnse werkgever Newell's, verwacht dat Messi in de toekomst in zijn voetsporen treedt. Voordat hij in 2000 werd opgenomen in de academie van Barcelona speelde Messi al voor Newell's.

• De verhalen over het doelpunt dat Pelé in 1959 maakte tegen Juventus waren al bekend, maar de treffer van de Braziliaan is nu via de nieuwste technieken alsnog in beeld gebracht!

• De strafschop die Johan Cruijff met Jesper Olsen 'in twee keer' nam, staat bij velen nog op het netvlies. Op een van zijn Cruijff Courts deed de voetballegende dat kunstje nog eens over. Ditmaal met Barcelona-vedette Xavi. Kijk en vergelijk!

'Als Catalonië onafhankelijk wordt spelen Barcelona en Espanyol niet langer in de Primera División. Er staat in onze statuten dat er alleen Spaanse teams in onze competitie mogen uitkomen. De enige uitzondering die daarop gemaakt wordt is voor clubs uit Andorra.'
• Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse bond LFP, benadrukt dat een eventuele Catalaanse onafhankelijkheid bijzonder nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor Barcelona en Espanyol. Eind dit jaar mogen Catalanen stemmen over onafhankelijkheid.

Gabriel Batistuta werd dinsdag officieel toegevoegd aan de Hall of Fame van Fiorentina, de club waarvoor hij in 332 duels 207 keer scoorde. De Argentijnse superspits van weleer wilde dat moment kracht bijzetten met een speech, maar Batigol barstte aan het einde van zijn toespraak in tranen uit.

'Ik kreeg van Mark Hughes toestemming om Robbie Savage te bellen. Ik dacht dat Savage met zijn mentaliteit en karakter echt een versterking voor ons kon zijn. Ik draaide zijn nummer, maar kreeg zijn voicemail: 'Hi it's Robbie - whazzup!?' Het deed me denken aan een reclame van Budweiser. Ik heb hem nooit meer teruggebeld. I can't be f*cking signing that.'
• In zijn nieuwe biografie doet Roy Keane een boekje open over zijn tijd als manager van Sunderland. Hij zag af van het aantrekken van Robbie Savage vanwege diens voicemail.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.