Piepjong Bayern doet nieuwe trainer pijn tijdens debutantenbal

Reacties

Bayern München heeft zaterdag met een piepjong elftal een overwinning in de Bundesliga op Eintracht Frankfurt geboekt. Schalke 04 verspeelde punten tegen Borussia Mönchengladbach. 

Piepjong Bayern doet nieuwe trainer pijn tijdens debutantenbal

Bayern München - Eintracht Frankfurt 4-1
Trainer Jupp Heynckes stuurde tegen Eintracht Frankfurt een B-team het veld in. Het kampioenschap is al lang en breed binnen en dinsdag staat de Champions League-return tegen Real Madrid alweer op het programma. Midweeks ging Der Rekordmeister in eigen huis onderuit tegen De Koninklijke (1-2).

De gemiddelde leeftijd van de basisploeg tegen Eintracht was 24 jaar en 35 dagen. Dit was de jongste formatie van Bayern in de Bundesliga sinds 1971. Niklas Dorsch (20), Meritan Shabani (19), Franck Evina (17) beleefden hun vuurdoop. Arjen Robben zat niet bij de selectie vanwege de blessure die hij opliep tegen Real Madrid. Bij de tegenpartij was er een basisplaats voor Jetro Willems. Sébastien Haller startte vanaf de bank.

Eén van de jonkies maakte voor de pauze al zijn droomdebuut compleet. Dorsch bekroonde zijn eerste Bundesliga-duel namelijk met een treffer. De middenvelder had dit voornamelijk aan de onzelfzuchtige spits Sandro Wagner te danken. De Duitse aanvaller legde de bal goed af, waarna Dorsch de bal alleen nog maar hoefde binnen te schuiven: 1-0.

De formatie van Niko Kovac zag Bayern een kwartier voor tijd uitlopen na een treffer van Wagner op aangeven van Sebastian Rudy. Voor de Kroatische coach was het een bijzondere ontmoeting, aangezien hij volgend seizoen de scepter zwaait in München.

Direct na de tweede treffer deed Eintracht Frankfurt wat terug. De ingevallen Haller tikte van dichtbij de aansluitingstreffer binnen met zijn knie: 2-1. Voor de ex-aanvaller van FC Utrecht was het zijn eerste Bundesliga-treffer sinds 20 januari. Bayern liep in de slotfase uit naar een ruime overwinning door treffers van Rafinha en Niklas Süle: 4-1. Eintracht Frankfurt bezet de zevende plaats in de Bundesliga. De zesde plaats en plaatsing voor de Europa League lijkt nog het hoogst haalbare. Op zaterdag 19 mei staan Bayern München en Eintracht Frankfurt ook tegenover elkaar in de finale om de DFB Pokal.

Niko Kovac zag Eintracht Frankfurt verliezen tegen zijn nieuwe werkgever.
Niko Kovac zag Eintracht Frankfurt verliezen tegen zijn nieuwe werkgever.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1-1
Schalke kreeg al vroeg in de wedstrijd een tegenslag te verwerken. Nabil Bentaleb moest met rood van het veld nadat hij een klein tikje op het hoofd van Lars Stindl uitdeelde. De Duits international ging vervolgens als een stervende zwaan naar de grond. Met tien man kwam de formatie uit Gelsenkirchen na een half uur op achterstand via een treffer van Raffael. Vlak voor de pauze trok Daniel Caligiuri de stand vanaf de penaltystip weer gelijk: 1-1.

Na de pauze scoorden de ploegen niet meer. Schalke bezet ondanks het puntenverlies nog altijd de tweede plaats in de Bundesliga. Borussia Dortmund kan zondag met een zege op Werder Bremen op een gelijk puntenaantal komen.

Het incident tussen Nabil Bentaleb en Lars Stindl.
Het incident tussen Nabil Bentaleb en Lars Stindl.

Hertha BSC - FC Augsburg 2-2
Bij de formatie uit de Duitse hoofdstad was er uiteraard een basisplaats voor Karim Rekik in het hart van de defensie. Bij de bezoekers begonnen Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason vanaf het eerste fluitsignaal. Michael Gregoritsch bezorgde FC Augsburg na een half uur de openingstreffer. Sergio Cordova zette na een uur de 0-2 op het scorebord.

Hertha gaf zich niet zomaar over en knokte zich kort voor tijd naar een punt. Vedad Ibisevic benutte een strafschop en kort voor het einde zette Davie Selke de eindstand op het scorebord: 2-2. Marcel Heller kreeg kort voor het einde nog een rode kaart namens de bezoekers. Hertha BSC bezet de negende plaats en FC Augsburg staat elfde. De ploegen bevinden zich met nog twee wedstrijden op het programma in niemandsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.