Phillips neemt afscheid met 'liefdesbrief' aan Leeds en roemt 'speciaal persoon'

Reacties

Kalvin Phillips zette maandag bij Manchester City zijn handtekening onder contract tot medio 2028 en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur bij The Citizens. De 23-voudig Engels international schreef op social media een 'liefdesverklaring' richting Leeds United.

Phillips neemt afscheid met 'liefdesbrief' aan Leeds en roemt 'speciaal persoon'

Phillips, geboren en getogen in Leeds, doorliep de jeugdopleiding bij de Premier League-club en maakte in 2015 zijn debuut in de hoofdmacht. Na 232 officiële wedstrijden voor Leeds maakt de middenvelder nu de overstap naar de regerend kampioen van Engeland.

Phillips omschrijft Leeds United als 'zijn thuis' in een bericht op zijn social media-kanalen. 'Waar moet ik beginnen? Het was een voorrecht om voor deze geweldige club te spelen. Sinds mijn debuut verliep mijn reis als in de dromen van elke jongen uit Leeds. Ik hoop dat jullie mijn beslissing begrijpen en accepteren dat ik nu mijn dromen wil najagen en mezelf wil testen tegen de beste teams en spelers van de wereld.'

Speciaal persoon
De 26-jarige middenvelder maakte de opmars mee van Leeds richting de Premier League. The Whites speelden in 2010 nog in de League One en promoveerden twee jaar geleden naar het hoogste niveau in Engeland. 'Ik wil de clubleiding bedanken dat ze Leeds hebben teruggebracht naar waar de club thuis hoort', aldus Phillips, die zich nog tot één speciaal persoon richtte.

'Ik kan niet aan Leeds terugdenken zonder één speciaal iemand te noemen: Marcelo (Bielsa, red.). Hij is de beste manager die ik ooit ben tegengekomen. Hij bracht weer leven in de club en overtuigde iedereen ervan dat we konden terugkeren in de Premier League. Hij heeft mij ook alles gegeven om de persoon te worden die ik nu ben, op en naast het veld', zegt Phillips. Bielsa werd in februari van dit jaar aan de kant gezet bij Leeds. Met diens opvolger Jesse Marsch wist Leeds zich te handhaven in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.