Phillip Cocu en Ron Jans treffen beiden 'angstgegner'

Reacties

● PSV won de helft van zijn voorgaande veertien thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle in de Eredivisie (G3, V4).

Phillip Cocu en Ron Jans treffen beiden 'angstgegner'

● PSV heeft tegen de huidige Eredivisie-ploegen alleen een hoger verliespercentage in eigen huis tegen Feyenoord (32) dan tegen PEC Zwolle (29). De bekerhouder- en kersvers finalist uit de Overijsselse hoofdstad verloor haar laatste twee uitduels in Eindhoven niet (W1, G1).

● PSV kan in de dertigste speelronde kampioen van Nederland worden, mits Ajax zaterdag verliest bij Heracles Almelo. De Eindhovenaren waren zelf de laatste ploeg die de titel veroverde na dertig wedstrijden (23 april 2005, PSV-Vitesse 3-0).

● Phillip Cocu kan mogelijk dit weekend in de voetsporen treden van Eric Gerets en Ronald Koeman, die eerder als speler én trainer kampioen werden met PSV. Cocu pakte in 1997, 2005, 2006 en 2007 de landstitel met de Eindhovenaren.

● Als PSV zaterdag de landstitel binnensleept, dan is het het op twee na vroegste kampioenschap in de historie van de Eredivisie. Alleen in 1978 (8 april) en 2006 (9 april) was de competitie vroeger beslist. Beide keren was PSV de kampioen.

● De Eindhovenaren boekten slechts één zege in hun laatste vier competitieduels met PEC Zwolle (G1, V2).

● Met nog drie thuiswedstrijden te spelen in dit seizoen heeft het PSV-publiek 51 goals gezien (41 voor, 10 tegen). Vorig jaar zagen de fans in Eindhoven in totaal 52 Eredivisie-treffers (34-18).

● Memphis Depay (negentien goals) kan de eerste Nederlander worden met minimaal twintig doelpunten in één Eredivisie-seizoen sinds Bas Dost (SC Heerenveen, 32) en Luuk de Jong (FC Twente, 25) in de jaargang 2011/12.

● Phillip Cocu stond tot nu toe als trainer tegenover 21 verschillende Eredivisie-ploegen. PEC Zwolle is de enige waarvan hij nog niet wist te winnen (G1, V1).

● PSV is de laatste van de teams uit de huidige topzes die PEC Zwolle dit seizoen nog buitenshuis treft; de voorgaande uitwedstrijden tegen de topclubs leverden de ploeg van trainer Ron Jans slechts één punt en één doelpunt op (G1, V4).

● PEC verloor zijn laatste vier uitduels in de Eredivisie. Sinds de terugkeer van Zwolle in de Eredivisie ging het nog nooit vijf uitwedstrijden op rij onderuit.

● PEC Zwolle pakte dit seizoen 46 punten, waarvan slechts zeven op normaal gras (uit negen wedstrijden).

● Jetro Willems (elf) is de enige Eredivisie-verdediger met meer assists dit seizoen dan PEC's collega-linksback Bart van Hintum (zes). Willems gaat tegen PEC zijn honderdste Eredivisie-duel spelen (allen voor PSV).

● Ron Jans slaagde er als trainer nog niet in een Eredivisie-wedstrijd op bezoek bij PSV te winnen (G3, V7).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.