Petrovic glundert van trots: 'Zo presteren onder zo'n druk, echt fantastisch'

Reacties

Willem II-coach Zeljko Petrovic heeft zijn spelers veel complimenten gegeven voor de manier waarop ADO Den Haag donderdag verslagen is. De Tilburgers moeten nog één horde nemen om zeker te zijn van lijfsbehoud. Het vertrouwen is groot na de 1-4 in Den Haag.

Petrovic glundert van trots: 'Zo presteren onder zo'n druk, echt fantastisch'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 4
Willem II
Willem II

Petrovic staat bekend als een trainer die enorm meeleeft en die eigenschap vergt veel van een coach in zo'n spannende speelronde als die van donderdagmiddag. Al viel het in Den Haag uiteindelijk verrassend genoeg wel mee met de spanning bij Petrovic, want de start van Willem II beloofde al veel goeds. 'We hadden binnen no-time al met 3-0 of 4-0 voor moeten staan. Wij hadden mogelijkheden in het begin… Het was eigenlijk ongelofelijk als je ziet wat voor kansen we hebben gemist', aldus Petrovic tegen ESPN.

Het beter afwerken was een van de weinige aanmerkingen die de coach had op het spel van zijn elftal. Hij vond het ook niet nodig de prestatie tegen de hekkensluiter, die tegen Willem II definitief degradeerde, te relativeren. Petrovic: 'Wij spelen niet tegen Real Madrid, met alle respect, maar ik ben hier voor mijn ploeg. Wij hebben achttien punten verzameld sinds mijn komst, we staan nu in totaal op 28 punten en we zijn nog niet klaar. Dat is wel een beetje pijnlijk nu na deze wedstrijd.'

De zo tevreden coach doelde op de ontknoping die zondag volgt. Willem II speelt dan thuis tegen Fortuna Sittard en hoopt die middag de nacompetitie te ontlopen. De voorsprong op concurrent FC Emmen is één punt. Petrovic heeft in ieder geval veel vertrouwen in een goede afloop: 'Als je vandaag zag, deze prestatie onder zo'n druk en stress, echt fantastisch. Echt fantastisch. Als we zo doorgaan, dan redden we het. Ik zag een ploeg die erg graag wil. Ik wilde bijvoorbeeld Pavlidis eruit halen nadat hij kramp in zijn kuit had, maar hij wilde niet. Dat zegt genoeg over ons elftal. Hij wilde met kramp toch nog de ploeg helpen. Dat vond ik erg knap en mooi.'

ADO
Petrovic liet blijken ook mee te voelen met de spelers en fans in Den Haag, waar hij tussen de zomer van 2016 en februari 2017 nog trainer was. De degradatie van ADO doet ook bij hem pijn. 'Deze club moet gewoon in de Eredivisie spelen. Ik gun ADO het allerbeste. Deze club komt terug als er een investeerder komt', aldus de voormalige assistent van Dick Advocaat, die Feyenoord eind januari verliet om aan de reddingsmissie in Tilburg te beginnen. Een missie die bijna geslaagd is.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.