Petrescu spot met Roemeense regels: wissel na 24 seconden

Reacties

Voormalig Roemeens international Dan Petrescu heeft als coach van CFR Cluj voor de nodige ophef gezorgd. Op bezoek bij Gaz Metan Medias voerde Petruscu al na 24 seconden een eerste wissel door, waarmee hij een regel van de Roemeense voetbalbond FRF handig omzeilde.

Petrescu spot met Roemeense regels: wissel na 24 seconden
© Pro Shots

In een poging het Roemeense voetbal verder te helpen heeft de FRF in de reglementen staan dat ploegen uit de Liga 1 bij competitiewedstrijden minstens twee Roemeense talenten tot 21 jaar moeten opstellen. Petrescu overtrad deze regel afgelopen maandag niet, maar haalde de achttienjarige debutant Alin Fica binnen de eerste minuut na de aftrap alweer naar de kant. Met de 24-jarige Alexandru Paun als zijn vervanger vervolgde Cluj de wedstrijd.

De ingreep van Petrescu is niet verboden, maar wel een belediging voor de regels, bromde Valeriu Iftime. Hij is de voorzitter van FC Botosani, een van de concurrenten van Cluj in de strijd om de Roemeense landstitel. 'Ik begrijp dat Cluj kampioen wil worden, maar dit gedrag is echt verwerpelijk', bromde Iftime. De Roemeense bond heeft (nog) niet op de merkwaardige wissel gereageerd.

Invaller Paun kon het verschil overigens niet maken voor Cluj tegen Gaz Metan Medias. Het duel in de play-offs voor het kampioenschap eindigde zoals hij begonnen was: 0-0. Vijfvoudig landskampioen Cluj (tevens de regerend landskampioen) staat met dertig punten bovenaan in de play-offgroep, met een voorsprong van vier punten op FCSB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.