Petitie voor 'Bert Halilhodzic', kannibaal Beugelsdijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Petitie voor 'Bert Halilhodzic', kannibaal Beugelsdijk

• Algerijnse voetbalfans zijn een online petitie gestart om ervoor te zorgen dat Vahid Halilhodzic aanblijft. De huidige bondscoach leidde de nationale selectie op dit WK naar de achtste finale, die nipt werd verloren van Duitsland (2-1). De Bosniër, die op sociale media doorgaat voor 'Bert van Marwijk-look-a-like', had eerder al aangegeven na dit eindtoernooi te willen stoppen. Aan het eind van de middag stond de teller van de petitie op een kleine zestigduizend handtekeningen.

Diego Maradona heeft weer eens van zich laten horen. Pluisje mag als analist bij de tv-show De Zurda zijn gal spuwen over allerlei ontwikkelingen op het WK. De ene keer krijgen Pelé en Franz Beckenbauer ervan langs, de volgende dag is de Argentijnse bondsvoorzitter aan de beurt. Dit keer moest zijn eigen Argentinië het ontgelden: 'Het lijkt wel alsof we nog niet begonnen zijn aan dit toernooi', verzuchtte Maradona. 'Dit team speelt maar op veertig procent van zijn werkelijke kunnen. Wordt Argentinië nu niet wakker, dan komen we flink in de problemen.'

• In zijn tijd bij Hamburger SV verwierf Khalid Boulahrouz met zijn bikkelharde spel de bijnaam Der Kannibal. Benno Möhlmann, trainer van FSV Frankfurt, ziet gelijkenissen tussen Boulah en zijn nieuwe centrumverdediger Tom Beugelsdijk: 'Ik zocht niet specifiek naar een kannibaal. Tom is fysiek erg sterk en bijzonder goed in de lucht. Bovendien kan hij nog beter worden. Hij heeft het in zich om bij ons een leidersfiguur te worden.'

• Dat de Amerikaanse doelman Tim Howard in de achtste finale tegen België ondanks de nederlaag de wedstrijd van zijn leven keepte, zal niemand zijn ontgaan. Ook op social media steken verschillende creatievelingen hun bewondering voor de Everton-doelman niet onder stoelen of banken. Zo werd hij op Wikipedia gebombardeerd tot nieuwe Minister van Defensie van de VS, terwijl een Twitteraar de reden van zijn grandioze saves achterhaalde.

'Ik was bij de 1-1 van Nederland tegen Spanje erg onder de indruk van de pass van Daley Blind. Door de prachtige manier waarop Robin van Persie de bal binnenkopte, bleek extra goed hoe mooi die bal van Blind eigenlijk was. En wat Arjen Robben betreft: de jaren hebben hem goed gedaan. Hij is meer en meer beslissend voor zijn club en voor zijn land. Een echte craque, zoals we in Brazilië zeggen, een topper'
• De Braziliaanse legende Zico is compleet op de hand van Nederlands elftal. Eerder meldde hij zich al op de training en kreeg hij breed lachend een Oranje-shirt in zijn handen geduwd, nu heeft hij mooie woorden over voor Daley Blind en Arjen Robben. Hij heeft die twee spelers opgenomen in zijn favoriete WK-elftal tot nu toe, zo meldt The Guardian.

• Een gevoelige dag in Vaticaanstad. De Zwitsere Garde en de Argentijnse Paus Franciscus keken gezamelijk naar de achtste finale tussen Argentinië en Zwitserland. Voor de lijfwachten van de Paus een rare situatie. Want wat nu als Zwitserland zou winnen? Zouden ze dan 'tegen' hun baas durven juichen? Zo ver kwam het niet: Argentinië won.

'Costa Rica is een goed Zuid-Amerikaans team'
• Wesley Sneijder deed nog zó zijn best om zich niet laatdunkend uit te laten over Costa Rica, de tegenstander van Oranje in de kwartfinale. Hij zal deze zin waarschijnlijk een paar keer voor de spiegel hebben uitgesproken om hem zonder lachen uit zijn mond te krijgen. Is het hem eindelijk gelukt, jaagt-ie nog iedereen in Costa Rica ermee op de kast. Het land ligt namelijk niet in Zuid-Amerika, maar in Midden-Amerika... Ach, goed geprobeerd.

• Terwijl zijn Franse ploeggenoten maandagavond het bereiken van de kwartfinale vierden, lag verdediger Raphaël Varane na de 2-0 winst op Nigeria in het ziekenhuis. Niet vanwege een blessure, maar vanwege serieuze uitdrogingsverschijnselen. Varane moest het laatste groepsduel met Ecuador al missen vanwege maagklachten, terwijl de kwartfinale tegen Duitsland nu ook op de tocht staat voor het talent van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.