Persoonlijke primeur Elia bij titelkandidaat Istanbul Basaksehir

Eljero Elia heeft zaterdag zijn eerste treffer van het seizoen in de Turkse Süper Lig laten aantekenen. De ex-aanvaller van onder meer Feyenoord droeg daarmee bij aan de zeer overtuigende overwinning van Istanbul Basaksehir op Kasimpasa.

İstanbul Başakşehir
5 - 1
Kasımpaşa
Kasımpaşa

Mede door fysiek malheur kwam Elia in de eerste maanden van dit seizoen weinig in actie, maar in de afgelopen weken kon de buitenspeler steevast rekenen op een basisplaats, zo ook zaterdagmiddag. Tegen Kasimpasa was Elia vaak dreigend en hij bekroonde zijn optreden in de 63ste minuut met de 5-0. Met een vernuftig wippertje verschalkte de aanvaller de kansloze doelman Fatih Öztürk.

Istanbul Basaksehir had al in de eerste tien minuten het fundament voor de driepunter gestort. Demba Ba brak na twee minuten de ban, waarna in de zesde minuut zijn aanvalsmaatje Enzo Crivelli de marge verdubbelde. Als gevolg van een eigen doelpunt van Jorge Fernandes en een tweede goal van Ba stond het - nog voor het half uur was aangebroken - 4-0.

Na de hervatting was het woord aan Elia, die met zijn knappe treffer de aanzet tot een monsterscore leek te geven. Kasimpasa liet het niet nog verder komen en via een benutte strafschop van Ricardo Quaresma werd het nog 5-1.

Door de soevereine zege meldt de ploeg van trainer Okan Buruk zich nadrukkelijk in de Turkse titelrace. Met 33 punten uit zeventien duels staat Istanbul Basaksehir tweede, op één punt van Sivasspor. De lijstaanvoerder fungeert zondag als gastheer van Göztepe.

Trabzonspor
Trabzonspor
6 - 2
Kayserispor
Kayserispor

Trabzonspor bekleedt na de royale zege op Kayserispor de derde plaats. Met ieder twee treffers droegen Daniel Sturridge en voormalig FC Groningen-aanvaller Alexander Sørloth veel bij aan de 6-2 overwinning van de kampioen van 1984. Halverwege stond Trabzonspor nog maar met 2-1 voor.