Personele zorgen stapelen zich op bij Schalke 04

De overwinning op FC Sankt Pauli had ook een minder mooie kant. In de aanloop naar het Champions League-duel met Internazionale kreeg Schalke 04 er weer drie nieuwe blessures bij.

Personele zorgen stapelen zich op bij Schalke 04

Schalke 04 maakte de balans op na het bezoek aan de Millerntor, waar het duel met FC Sankt Pauli bij een voordelige stand van 0-2 in de slotfase werd gestaakt. Trainer Ralf Rangnick succesvolle debuut werd overschaduwd door het voortijdig eindigen van de wedstrijd.

De opvolger van Felix Magath bij Die Königsblauen had ook andere zorgen. Zijn ploeg kwam niet ongeschonden uit de strijd. Christoph Metzelder brak zijn neus, terwijl ook aanvaller Mario Gavranovic (knie) en middenvelder Peer Kluge (buikspier) in Hamburg een blessure opliepen.

Voor de laatste twee komt de Champions League-kwartfinale tegen Internazionale waarschijnlijk te vroeg. 'Bij Christoph hebben we nog de hoop dat hij dinsdag misschien met een masker kan spelen', zei Rangnick. 'Maar met het succes tegen Sankt Pauli gaan we met een beter gevoel naar Milaan.'

Mogelijk moet Rangnick ook nog Klaas-Jan Huntelaar missen. De Oranje-international ontbrak vrijdag tegen Sankt Pauli door een knieblessure, die hem ook ervan weerhield te spelen voor het Nederlands elftal tegen Hongarije. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's