Pérez zet resoluut streep door Chinese deal met Ramos

Reacties

Sergio Ramos heeft een aanbieding ontvangen uit China, maar Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez wil niet zomaar meewerken aan een deal.

Pérez zet resoluut streep door Chinese deal met Ramos

Ramos, al jaren aanvoerder van Real Madrid, speelt al sinds 2005 in het eerste elftal van de club. De laatste maanden circuleren echter diverse verhalen over dat hij in onmin zou leven met Pérez. Met nog een contract voor een jaar zou Ramos overwegen te vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Pérez schoof maandagavond aan bij de Spaanse radiozender Onda Cero en daar kwam de situatie van Ramos ter sprake. De voorzitter van Real Madrid bevestigde dat Ramos hem informeerde over een bod vanuit China. 'Hij kwam naar mijn kantoor om te vertellen dat hij een goede aanbieding had ontvangen.'

De aanbieding vanuit China ging alleen over een contract, want een transfersom was de onbekende Chinese club niet van plan om te betalen. 'Dat konden ze niet vanwege de transferregels daar, zei Ramos tegen me. Ik heb hem vervolgens verteld dat het onbestaanbaar is dat wij onze aanvoerder transfervrij laten vertrekken. Het was een erg vriendelijk gesprek.'

Het is een teken aan de wand dat Ramos het gesprek met Pérez opent over een aanbieding vanuit het buitenland. De mandekker zou niet onwelwillend staan tegenover een transfer en mogelijk komt het er ook van als een club wél een transfersom wil betalen. 'Geïnteresseerde clubs verwijzen we naar de clausule in zijn contract', blijft Pérez op de vlakte.

Dat die clausule betaald gaat worden, lijkt onwaarschijnlijk. Volgens Spaanse media is de clausule in het contract van Ramos op achthonderd miljoen euro vastgesteld. Mogelijk gaat de clubleiding van Real Madrid wel overstag als er een transfersom op tafel wordt gelegd voor een ontevreden Ramos.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.