Perez schuift gewaagde keuze naar voren als nieuwe coach Ajax

Reacties

Kenneth Perez heeft een opvallende suggestie gedaan richting Ajax voor wat betreft het aanstellen van een nieuwe trainer. Volgens de Deense analist is Dick Schreuder, thans werkzaam bij het Spaanse CD Castellón, de ideale kandidaat, zo vertelde hij in gesprek met VI.

Perez schuift gewaagde keuze naar voren als nieuwe coach Ajax
© Pro Shots

'Je zit nog wel even met deze selectie in je maag gesplitst. Het is lastig om van spelers met een lang contract af te komen. Daarom heb je echt een bijzondere trainer nodig die wat van deze selectie kan maken. Een soort tweede Arne Slot. Ik denk dat die bestaat: Dick Schreuder', aldus de Deen, die zijn keuze motiveerde.

'Bij PEC Zwolle heeft hij veel veranderd en spelers aanmerkelijk beter gemaakt. Thomas Beelen is daar een voorbeeld van. Dat is zijn verdienste geweest. Dan gaan mijn gedachten meteen weer terug naar Co Adriaanse. Die heeft ons als selectie ook individueel beter gemaakt en mooie trainers gegeven', herinnert Perez zich.

'Schreuder zou Ajax echt aankunnen, denk ik. Je moet soms ook wat durven als club. Natuurlijk gaan mensen hun wenkbrauwen optrekken, omdat het een trainer van Zwolle is en omdat hij nu op het derde niveau van Spanje werkt. Daarom zul je hem wel ongelofelijk veel rugdekking en macht moeten geven. Dat hij met gezag binnen kan komen bij zo’n groep. Mijn gevoel zegt dat Alex Kroes een integer iemand is die voor zijn manschappen staat.'

Het hele gesprek met Kenneth Perez is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Castellón
Meer over Castellón
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.