Perez schrikt van gewisselde Lozano: 'Komt geen cornervlag voorbij'

Reacties

Hirving Lozano heeft op zijn zachtst gezegd niet zijn sterkste eerste helft achter de rug in de uitwedstrijd van PSV tegen NEC. Analist Kenneth Perez begreep wel waarom de 28-jarige Mexicaan halverwege al gewisseld werd door Peter Bosz.

Perez schrikt van gewisselde Lozano: 'Komt geen cornervlag voorbij'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 1
PSV
PSV

Perez zag Lozano in Nijmegen van dichtbij aan het werk en vond het schokkend hoe weinig de van Napoli overgekomen buitenspeler liet zien. De linksbuiten zette in de eerste helft geen enkele dribbel in, zo bleek uit de statistieken. Bij de start van de tweede helft kwam Malik Tillman binnen de lijnen als vervanger van Lozano.

Het ontbreekt bij Lozano aan zelfvertrouwen, zag Perez. 'Aanvallend is hij geen schim van wat hij geweest is. Hij komt geen cornervlag voorbij. Hij is onherkenbaar. PSV is aan de ene kant gewoon lamgelegd. Niet omdat de rechtsback van NEC zo geweldig is, maar doordat Lozano zonder zelfvertrouwen speelde', klonk het bij ESPN.

Een mogelijke jetlag na de interlandverplichtingen kon geen excuus zijn, vond de Deense oud-speler. Hij lachte toen de suggestie werd gedaan dat dat weleens de reden voor het povere optreden kon zijn. 'Hij heeft dat niet bij de laatste vijftien wedstrijden gehad', aldus Perez.

Kritiek Hugo Sánchez
Eerder uitte ook Hugo Sánchez al felle kritiek op zijn landgenoot Lozano. De legendarische oud-spits vindt zelfs dat de aanvaller niet meer opgeroepen moet worden voor het nationale elftal. Lozano sprak zich uit over de tactische keuzes van zijn bondscoach na de verloren finale in de Concacaf Nations League tegen de Verenigde Staten.

'Dat is een gebrek aan respect', vertelde Sánchez bij het Mexicaanse ESPN. 'Als ik de bondscoach was, zou ik hem niet meer omroepen. Het is niet juist om als speler te zeggen dat de tactiek slecht was. Hij heeft een fout gemaakt, dat is niet oké', klonk het hard. 

Volg NEC - PSV met VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.