Perez pakt Makkelie hard aan: 'Hij heeft drie rode kaarten gemist'

Reacties

Kenneth Perez is bijzonder kritisch over het optreden van Danny Makkelie in De Klassieker. Mario Been is het met zijn collega-analyticus eens: de scheidsrechter heeft drie rode kaarten gemist bij het duel tussen Ajax en Feyenoord.

Perez pakt Makkelie hard aan: 'Hij heeft drie rode kaarten gemist'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Perez vindt het onbegrijpelijk dat Makkelie geen tweede gele kaart gaf aan Quilindschy Hartman. Waarom kreeg de 21-jarige linksback geen geel voor zijn overtreding op Mohammed Kudus terwijl hij in de zevende minuut wel op de bon was gegaan voor een soortgelijke actie ten opzichte van Steven Berghuis? 'Die slappe verklaring van Makkelie slaat helemaal nergens op', aldus de oud-speler van onder meer AZ, Ajax en PSV in het ESPN-programma Dit was het Weekend.

'Die verklaring slaat helemaal nergens op als je ziet hoe hij die eerste kaart heeft gegeven', ging Perez verder. 'Hij probeerde uit te leggen wat wel geel was, maar het was een soortgelijke aanval, met ongeveer net zoveel Feyenoorders achter de bal. Dit is gewoon marchanderen. Dit is gewoon geen beslissing durven nemen. Ik begrijp echt niet dat er dan nog over wordt gesproken dat het zo vroeg in de wedstrijd was. Dat is totáál niet relevant. Wat gebeurt er dan als je in de eerste minuut een doodschop geeft?'

Internationale scheidsrechter
Perez en Been kregen vervolgens een fragment te zien van het interview met Makkelie, die sprak van het verschil tussen een onbesuisde overtreding en een onvoorzichtige overtreding. De arbiter vond helemaal niet dat hij een misser had gemaakt en liet bij het einde van het interview even vallen dat hij een internationale scheidsrechter is en op het Europese podium ook geen geel zou hebben gegeven voor zo'n overtreding.

'Hij kan wel internationaal fluiten, maar hij moet gewoon beter fluiten', reageerde Perez, die de toon van Makkelie misplaatst vond. 'Dit is een heel vergezochte verklaring om jezelf vrij te pleiten. Hij heeft drie rode kaarten gemist. Dus hij mist gewoon weer drie grote momenten', zei de Deen, die doelde op de tweede overtreding van de kort daarna gewisselde Hartman, de overtreding van Oussama Idrissi op Owen Wijndal en het doorgaan van Kudus op David Hancko in de extra tijd. 'Een lompe actie en we zien op veel velden dat dit bestraft wordt met een rode kaart', zei Been over de actie van Idrissi, die ook de overtreding van Kudus rood-waardig vond: 'Hij zet zijn voet bewust op zijn dijbeen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.