Perez hekelt bank PSV en lacht om Tadic

Reacties

Tijdens de eerste helft van de bekerfinale tussen Ajax en PSV lag het spel bijzonder veel stil. De analytici bij ESPN uitten in de rust hun verbazing over het gedrag van beide kampen.

Perez hekelt bank PSV en lacht om Tadic
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

Presentator Jan-Joost van Gangelen meldde dat de zuivere speeltijd van het eerste bedrijf slechts 25 minuten bedroeg. 'Het was chaotisch, intens en daardoor ook druk', concludeerde analist Kenneth Perez, die als speler beide clubs vertegenwoordigde. 'Er was veel aanstellerij, ook van de bank, vooral bij PSV. Bij elke beslissing staan ze weer met vijftien man uit de dug-out. Blijf gewoon zitten. Je hebt een hele goede scheidsrechter die het allemaal wel in goede banen zal leiden', zei Perez.

Het ging ook over de penaltyclaim van Ajax, toen Dusan Tadic over het been van Joey Veerman ging. Perez moest lachen om het acteerwerk van de Serviër, die na het lichte contact deed alsof hij zeer veel pijn had. 'Niemand gelooft hem meer. Het gaat om geloofwaardigheid. Hij heeft daarvoor ook al twee van dat soort situaties gehad', vulde Arnold Bruggink aan.

De analytici waren het unaniem eens: een juiste beslissing van Danny Makkelie om geen penalty te geven. Al twijfelde Marciano Vink wel: 'Ik dacht in eerste instantie: penalty. Tadic krijgt de uitgelezen mogelijkheid om hier misbruik van te maken. Als hij zijn voet tegen het been van Veerman zet... Maar hij doet het te netjes', aldus Vink.

Perez zag aan Amsterdamse zijde twee uitblinkers. 'Ik zie achterin een absolute wereldtopper: Timber', aldus de analyticus, die ook doelpuntenmaker Ryan Gravenberch een belangrijke rol zag spelen. 'Hij is de de gene die de afstanden kan overbruggen. Als hij dit verder ontwikkelt, dan wordt hij ook nog gevaarlijk van afstand. Hij is er druk mee bezig geweest (het afronden, red.). Het gaat niet altijd goed, maar dit was precies zoals het moet gaat. Binnenkant voet en zo scherp mogelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.