Pereiro valt buiten de boot en moet WK voor televisie volgen

Reacties

Gastón Pereiro behoort niet tot de voorlopige WK-selectie van Uruguay. De 22-jarige middenvelder van PSV maakte in november 2017 nog zijn debuut voor de wereldkampioen van 1930 en 1950.

Pereiro valt buiten de boot en moet WK voor televisie volgen

In de slotfase van de Eredivisie toonde Pereiro zijn waarde voor de Eindhovenaren door te scoren tegen onder meer AZ en Ajax, in de kampioenswedstrijd. Het bleek niet voldoende om bondscoach Óscar Tabárez te overtuigen om hem mee te nemen naar Rusland.

Vanzelfsprekend heeft de 71-jarige keuzeheer in zijn voorselectie wél een plaats ingeruimd voor Edinson Cavani en Luis Suárez, die vier jaar geleden het WK met pek en veren verliet nadat hij Giorgio Chiellini had gebeten. Voormalig Ajacied Nicolás Lodeiro, thans actief voor Seattle Sounder, staat ook op de lijst.

Uiterlijk 4 juni moet Tabárez zijn definitieve selectie inleveren bij de FIFA. Uruguay is op het WK ingedeeld in een poule met gastheer Rusland, Egypte en Saoedi-Arabië. Vier jaar geleden bleven de Zuid-Amerikanen steken in de achtste finale, na een nederlaag tegen Colombia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.