Pepe witheet: Portugees windt zich op over spelbederf van Atlético

De allesbeslissende wedstrijd tussen FC Porto en Atlético Madrid liep dinsdagavond volledig uit de hand. Na een wedstrijd vol incidenten werden de Portugezen uiteindelijk geëlimineerd in de Champions League.

FC Porto
FC Porto
1 - 3
Atlético Madrid

Een klein uur had arbiter Clément Turpin de wedstrijd onder controle, maar na de 0-1 van Antoine Griezmann ging het al snel mis. Atlético deed er alles aan om de wedstrijd dood te maken, maar ging in de 67ste minuut over de schreef. Yannick Carrasco kreeg rood voor een slaande beweging, waarna de vlam in de pan sloeg (zie video onder).

Porto was woedend, met Pepe voorop. De 38-jarige verdediger, die het in zijn tijd bij Real Madrid al geregeld aan de stok had met Atlético, was witheet. Hij leek in staat om het in zijn eentje op te nemen tegen de volledige selectie plus staf van de Madrilenen. Uiteindelijk kregen bij Porto ook Wendell en bankzitter Augustín Marchesín nog rood op een verhitte avond.

Op de persconferentie stond Pepe de media enigszins afgekoeld te woord. 'In de eerste helft kregen we een hoop kansen om op voorsprong te komen. De tweede helft begonnen we ook goed, maar toen viel de goal van Atlético en was de wedstrijd klaar. Zij gooiden het helemaal dicht en gingen op de counter spelen. De scheidsrechter liet Atlético vervolgens volledig zijn gang gaan.'

De ervaren Portugees, die in zijn carrière ook niet vies was van een stukje theater, baalde van het spelbederf van de Spanjaarden. 'Ze mochten het spel iedere keer afbreken, chaos creëren en ons uit ons ritme halen. Wij misten een beetje ervaring om daarmee om te gaan, we lieten ons meeslepen', zei Pepe.

'We zijn erg gefrustreerd. We verdienden deze nederlaag niet, wij waren de betere ploeg. Maar dit was symbolisch voor onze groepsfase: we hebben veel kansen gecreëerd, maar we maken het niet af. Dat kan niet in de Champions League.'