Penaltykoning Kane jaagt op Lineker, Lampard en Rooney

Reacties

Harry Kane droeg zaterdagavond met drie doelpunten bij aan de ruime overwinning die Engeland boekte op Bulgarije. De EK-kwalificatiewedstrijd leverde een 4-0 zege op en hield de foutloze status van de Engelsen intact. Kane steeg met zijn hattrick naar de veertiende plaats op de eeuwige topscorerslijst.

Penaltykoning Kane jaagt op Lineker, Lampard en Rooney

Kane staat na zaterdag op 25 doelpunten in het shirt van The Three Lions in 40 interlands. De laatste Engels international vóór hem die zulke aantallen kon overleggen was Gary Lineker. Die deed het zelfs nog iets beter en maakte er 27 in zijn eerste 40 optredens. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Twee van zijn drie doelpunten tegen Bulgarije maakte Kane vanaf de strafschopstip. 'Het is een combinatie van hard werken en veel oefenen. Dat doen we doordeweeks heel regelmatig en de dag voor de wedstrijd nog wat meer', aldus de spits.

In totaal heeft Kane nu acht strafschoppen binnengeschoten voor Engeland. Alleen Frank Lampard (negen) maakte er meer voor zijn land. Er is niemand die er ook maar over peinst de bal op te eisen, wanneer Kane ook binnen de lijnen staat: de aanvaller is een ware specialist geworden.

'Ik vertrouw altijd op mijn gevoel, daarvan hangt het af hoeveel ik er neem op de training', zei Kane daar na de ontmoeting met Bulgarije zelf over. 'Het kunnen er tien zijn, maar ook vijftig. Gelukkig hebben wij zulke goede en explosieve spelers in het elftal dat we altijd weer een strafschop krijgen.'

Complimenten van Southgate
Bondscoach Gareth Southgate prees Kane na afloop van de overwinning en de twee rake strafschoppen: 'We zien het hem dag in, dag uit doen op de training. Hij heeft er gisteren een heleboel genomen en dus zaten wij heel rustig op de bank vandaag. Harry is een geweldig voorbeeld voor iedere jonge jongen. Je ziet gewoon dat de doelman geen idee heeft in welke hoek Harry zal schieten', zei Southgate lovend.

Ook de analytici in Engeland waren lovend over Kanes optreden in de EK-kwalificatiewedstrijd. Ian Wright acht het niet onmogelijk dat Kane uiteindelijk het doelpuntenrecord van Wayne Rooney (53) gaat aanvallen. 'Hij is heel gretig om te scoren. En als we in dit soort groepen terecht blijven komen, komt hij er een stuk sneller. Maar hij doet het fantastisch', aldus Wright.

Voor oud-middenvelder Roy Keane lijdt het geen twijfel dat Kane ooit op de eerste plaats kan komen op de eeuwige ranglijst. 'Kane hoort bij de besten. Als hij fit blijft, zal hij met gemak het record van Rooney verbreken', sprak de Ier bij ITV.

Voormalig Arsenal-verdediger Lee Dixon zegt dat het zelfvertrouwen van Kane afstraalt, wanneer hij van elf meter aanlegt. 'Hij neemt de zenuwen weg bij een penalty, omdat hij ze zo goed neemt. Bulgarije had drie keepers kunnen opstellen bij beide strafschoppen, maar die bal was er nog steeds in gegaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.