Penaltyclaim PSV maakt de tongen los: 'Dramatische beslissing van Higler en VAR'

Reacties

Tijdens en na afloop van de bekerclash tussen Feyenoord en PSV ging het veel over een penaltymoment uit de tweede helft. De bezoekers schreeuwden om een strafschop na een tackle van Mats Wieffer op Noa Lang, maar kregen niets. Onbegrijpelijk, vonden ESPN-analisten Kenneth Perez en Mario Been.

Penaltyclaim PSV maakt de tongen los: 'Dramatische beslissing van Higler en VAR'
© ESPN
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PSV
PSV

Wieffer zette in het zestienmetergebied een tackle in en raakte Lang, die naar de grond ging en een strafschop wilde. De vraag was echter of de middenvelder van Feyenoord ook de bal speelde. Scheidsrechter Dennis Higler wuifde het moment weg en ook VAR Clay Ruperti vond het niets.

'Dit is een dramatische beslissing van Higler en de VAR', vond Perez. 'En dan noemen ze deze VAR de meest getalenteerde die er is. Als je dit over het hoofd ziet… De rechtervoet van Wieffer komt op de linkervoet van Lang. Dan had Wieffer ook nog zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Het is een cliché, maar dan was het wel een heel andere wedstrijd geworden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Been, die een rijk verleden heeft bij Feyenoord, was het met Perez eens. 'Ik kan me voorstellen dat Higler het niet ziet, maar de VAR moet hier ingrijpen. Wieffer raakt de bal niet. Voor mij is dit ook een honderd procent penalty.'

Peter Bosz furieus en in discussie met pers na niet gegeven strafschop
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.