Penalty bezorgt PEC verdiend punt tegen zwak Twente

De eerste overwinning van FC Twente in 2013 laat nog op zich wachten. Een controversiële strafschop bood voor PEC Zwolle uitkomst voor een verdiend punt (1-1).

FC Twente-trainer Steve McClaren had een reactie van zijn spelers verlangd na de pijnlijke 4-2 nederlaag op eigen veld van vorige week. Wat betreft het resultaat én het vertoonde spel werd hij allerminst op zijn wenken bediend. Een week na het verlies tegen FC Utrecht stelde zijn FC Twente ook in Zwolle zwaar teleur.

Het was te danken aan de slordigheid in de afronding van PEC Zwolle dat de Enschedese formatie lange tijd op de weg bleef van de eerste overwinning in 2013. De ploeg van trainer Art Langerer liet de nodige kansen onbenut om het fatale slippertje van Bram van Polen weg te poetsen.

Die ging in de elfde minuut in de fout na een dieptepass van Leroy Fer. Waar hij in luchtduel met Willem Janssen onder de bal doorging, daar maakte Tadic (foto) dankbaar gebruik van de ruimte. De Servische aanvaller liet doelman Diederik Boer kansloos.

Zijn collega Nikolay Mihaylov had aan de andere kant een drukke middag. De Bulgaarse doelman hield FC Twente met enkele knappe reddingen op de been. Onder anderen Fred Benson stuitte op de keeper, die in de tweede helft het geluk had dat een vrije trap van Joost Broerse op de lat eindigde.

Loon Pas negen minuten voor het einde kreeg PEC Zwolle loon naar werken en FC Twente daarmee loon van de angst. Want waar de thuisploeg steeds nadrukkelijker de aanval zocht, ging het bij de gasten van kwaad tot erger.

De manier waarop de verdiende gelijkmaker tot stand kwam was wel voer voor discussie. Scheidsrechter Tom van Sichem zag in een lichte duw van Fer in de rug van Denni Avdic genoeg aanleiding voor een strafschop, die door het slachtoffer onberispelijk werd benut.

FC Twente bleef met dank aan Mihaylov meer leed bespaard. Maar ook na het gelijkspel zal McClaren moeten concluderen dat zijn ploeg op dit moment tekort komt in de titelrace. De Engelse coach had immers vooraf gezegd dat een zege noodzakelijk was om mee te blijven strijden.

Door het resultaat liet FC Twente na te profiteren van het puntenverlies van PSV en Ajax. De Enschedese ploeg zakt door de zege van Feyenoord naar de vierde plaats in de Eredivisie. Ondanks het puntje blijft PEC Zwolle onder de rode streep.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.