Pellegrini ziet City groeien: 'Mentaal sterker geworden'

Reacties

Met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden behaalde Manchester City tot nu toe de volle buit in de Premier League. Daardoor wordt de club nu al gebombardeerd tot absolute titelkandidaat. Manager Manuel Pellegrini ziet zijn elftal stappen maken, maar blijft op zijn hoede.

Pellegrini ziet City groeien: 'Mentaal sterker geworden'

Over de prestaties van City valt niets te klagen. De ploeg scoorde in het eerste kwartet wedstrijden van het seizoen tien keer en kreeg nul doelpunten tegen. Alle duels werden gewonnen, met als hoogtepunt de ruime zege op regerend landskampioen Chelsea (3-0). In de media wordt de ploeg al de gedoodverfde favoriet voor het landskampioenschap genoemd, maar Pellegrini wil dat zijn ploeg zich alleen bezighoudt met de volgende wedstrijd.

'We moeten aan de volgende wedstrijd denken en aan niets anders', zegt de coach op de website van zijn club. 'Als we dat doen en blijven spelen zoals we begonnen zijn, kunnen we deze reeks voortzetten. Maar als we nu al te veel bezig zijn met wat we aan het einde van het seizoen kunnen bereiken, gaat het mis.'

Prijzen
Dat de Chileen waakzaam is, betekent niet dat hij niet blij is met de prestaties van zijn team. 'Vorig jaar was voor ons een redelijk jaar. We speelden goed, alleen wonnen we geen prijzen. Het is een uitdaging om dat dit jaar wel voor elkaar te krijgen. We zijn er mentaal sterker door geworden en spelen nog steeds het voetbal dat ik graag wil zien.'

Zaterdag wacht voor Pellegrini, die werd verkozen tot de beste Premier League-manager van de maand augustus, met Manchester City de uitwedstrijd tegen de verrassende nummer twee Crystal Palace (aftrap 16.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.