'Delph minimaal drie weken out door pijlsnelle blessure'

Reacties

Het lijkt erop dat Manchester City zijn middenvelder Fabian Delph - die in de laatste interland van Engeland al razendsnel naar de kant moest - minimaal drie weken moet missen. Dat zou neerkomen op een totaal van op z'n minst zeven wedstrijden.

'Delph minimaal drie weken out door pijlsnelle blessure'

Sinds zijn veelbesproken overstap van Aston Villa naar het Etihad Stadium van afgelopen zomer kwam Delph tot slechts twee invalbeurten van bij elkaar een kwartier voor Man City. Dat kwam mede doordat de middenvelder tijdens zijn officieuze debuut in de voorbereiding - een oefenwedstrijd tegen Real Madrid - al snel geblesseerd raakte aan zijn hamstring.

Tijdens de interland tussen Engeland en Zwitserland (2-0) ging het eerder deze week wel érg snel mis voor Delph. Al na enkele seconden moest hij de strijd staken, wederom met een kwetsuur aan een hamstring. Engelse media melden dat Delph nog wel een scan moet ondergaan, maar dat hij minimaal drie weken uitgeschakeld is. Alles bij elkaar zou hem dat zeven wedstrijden kosten.

De komende weken zijn voor The Citizens met wedstrijden tegen Crystal Palace (competitie), Juventus (Champions League), West Ham united (competitie), Sunderland (League Cup), Tottenham Hotspur (competitie) en Borussia Mönchengladbach (Champions League) namelijk behoorlijk druk.

Ook het daaropvolgende competitieduel met Newcastle United komt voor Delph waarschijnlijk nog te vroeg, terwijl de laatste twee EK-kwalificatieduels met Engeland van begin oktober eveneens op de tocht staan voor Delph.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.