Pellegrini wijst medeschuldige aan voor uniek ontslag in Londen

Reacties

Een paar dagen voor de jaarwisseling besloot West Ham United om manager Manuel Pellegrini weg te sturen. De vierde thuisnederlaag op rij kostte de 66-jarige Chileen de kop. Pellegrini denkt dat de prestaties van zijn reservedoelman mede debet waren aan zijn congé.

Pellegrini wijst medeschuldige aan voor uniek ontslag in Londen
© Pro Shots

In september raakte eerste keeper Lukasz Fabianski geblesseerd aan zijn heup tegen AFC Bournemouth. Ter vervanging kwam tweede keus Roberto Jiménez binnen de lijnen, die in totaal achtmaal dienst deed onder de lat tijdens Fabianski's afwezigheid.

In die acht duels maakte Jiménez een belabberde indruk. Hij incasseerde zeventien treffers en op remises tegen Bournemouth en Sheffield United na stapte West Ham met hem in de ploeg steeds als verliezende ploeg van het veld. Uiteindelijk verving Pellegrini de Spanjaard door derde keeper David Martin.

In een terugblik op zijn tijd bij West Ham zegt Pellegrini nu tegen La Tercera dat Jiménez' instabiliteit onder de lat zijn eigen val als manager inleidde. 'We kregen te maken met een fikse blessure in de selectie, onze keeper lag er vier maanden uit. En de prestaties van de tweede man waren niet zoals we hadden verwacht', aldus Pellegrini.

'Hij had een aandeel in verschillende tegengoals. Ons team verloor daardoor zelfvertrouwen, de resultaten werden slechter en uiteindelijk besloten de eigenaren dat een verandering noodzakelijk was.'

Pellegrini's opvolger Moyes besloot kort na zijn komst om Jiménez te laten verhuren aan Alavés en Darren Randolph op te halen bij Middlesbrough. De club staat nog wel in de gevarenzone, met een achttiende plaats in de Premier League. Onder Moyes werd tweemaal gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en vier keer verloren.

Doelmannen bij West Ham United dit seizoen

Naam Aantal duels Aantal tegengoals Gemiddeld aantal tegengoals Aantal punten
Lukasz Fabianski* 10 15 1,5 15
Roberto Jiménez 8 17 2,12 2
David Martin 5 6 1,2 6
Darren Randolph 2 5 2,5 1

*Fabianski viel tweemaal geblesseerd uit. Die optredens zijn niet meegerekend in het totaal.

Overigens steekt Pellegrini de hand ook in eigen boezem. 'In de voetballerij draag je altijd verantwoordelijkheid. Van tijd tot tijd kom je in zo'n zwakke reeks terecht. De spelers verliezen het vertrouwen en jij als manager moet de oplossing vinden. Dat lukt je niet altijd en soms verliest een bestuur dan het geduld. José Mourinho heeft het meegemaakt, Mauricio Pochettino, Unai Emery…'

'Het gekke is dat het mij nog niet eerder was overkomen', vervolgt Pellegrini. 'Het ontslag deed pijn. Het was voor mij de eerste keer in twintig jaar dat ik een seizoen niet afmaakte. Bij alle clubs waar ik wegging zat het seizoen er al op. Bij Real Madrid diende ik mijn contract niet uit, maar was het seizoen wel voorbij. Middenin het seizoen stoppen, dat had ik in geen twintig jaar meegemaakt.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.