'Pellegrini had schoon genoeg van irritante vader van Lainez'

Reacties

Diego Lainez stond te boek als een van de grootste talenten van Mexico, maar zijn dienstverband bij Real Betis stelt voorlopig teleur. De club uit La Liga liet de aanvaller vorige week op huurbasis vertrekken naar SC Braga en daar lagen volgens Mundo Deportivo niet alleen sportieve redenen aan ten grondslag.

'Pellegrini had schoon genoeg van irritante vader van Lainez'
© Pro Shots

Binnen de technische staf van Betis ontstond de afgelopen jaren grote ergernis over de vader van Lainez, schrijft de sportkrant. Mauro Lainez bemoeide zich nadrukkelijk met de carrière van zijn zoon en trad geregeld in discussie met leden van de technische staf. Dat deed hij ook al toen zijn zoon nog in Mexico speelde. Manuel Pellegrini, de trainer van Betis, had er schoon genoeg van en besloot mede daardoor in te stemmen met een vertrek.

Lainez maakte in januari 2019 voor circa vijftien miljoen euro de overstap van Club América naar Betis, dat onder meer Ajax aftroefde in de strijd om zijn handtekening. Hij kon zich vervolgens niet ontwikkelen tot vaste waarde bij Betis. In drieënhalf seizoen kwam Lainez tot 55 competitiewedstrijden, waarin hij niet wist te scoren. Braga maakte zijn komst vrijdag bekend en bedong een optie tot koop van zeven miljoen euro.

Het is voor Braga te hopen dat vader Mauro zijn zoon niet achterna reist naar Portugal, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Voor de 22-jarige aanvaller zelf is het van belang dat hij veel aan spelen toekomt. Hij speelde al twintig interlands voor Mexico en hoopt mee te gaan naar het WK in Qatar. Een vaste basisspeler is Lainez niet in de ploeg van bondscoach Gerardo Martino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.