Guardado trekt aan krullenbos Guendouzi, jaloezie bij Joaquín

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Real Betis en Olympique Marseille (1-1) ging er woensdagavond niet erg vriendelijk aan toe. In de blessuretijd ontstond een opstootje waarbij voormalig PSV'er Andrés Guardado aan het haar trok van Mattéo Guendouzi.

Drie minuten voor tijd opende Arek Milik de score namens Marseille; in de laatste minuut van de officiële speeltijd bepaalde Rodri de eindstand op 1-1. Bij de viering van de gelijkmaker kwam Joaquín recht op Guendouzi af, nadat ze eerder in de wedstrijd al meermaals met elkaar overhoop lagen. De middenvelder van Marseille greep Joaquín bij de nek en duwde hem weg, waarna hij door Guardado, een ploeggenoot van Joaquín, aan zijn krullenbos werd getrokken.

Het opstootje dat daarna ontstond, was voor de arbitrage het moment om de wedstrijd te beëindigen. De 41-jarige Joaquín heeft wel voor hetere vuren gestaan in zijn carrière en kan na afloop lachen om het incident. Hij plaatst op Instagram een foto van zichzelf met een nieuwe pruik, begeleid door lachende emoij's en de tekst: 'Je doet me twijfelen om ook lang haar te nemen.'