Pellegrini en Man City met goed gevoel naar stadsderby

Het eerste Champions League-duel van Manchester City onder leiding van Manuel Pellegrini eindigde in een klinkende 3-0 uitzege, maar de aandacht verlegde zich na afloop van de wedstrijd tegen Viktoria Plzen al snel naar komende zondag.

Dan staat in het Etihad Stadium namelijk de stadsderby tegen het Manchester United van Robin van Persie op het programma. Plzen toonde zich in Tsjechië alvast een ideale sparringpartner in aanloop naar de topper van zondag. 'Voor rust misten we drie of vier open kansen, maar zeker na rust speelden we erg goed', analyseerde de Chileense trainer, die in het verleden al met Villarreal, Real Madrid en Málaga uitkwam in het miljoenenbal. 'Het is belangrijk om een eerste wedstrijd in de Champions League te winnen.'

Hij zag in zijn eerste Europese wedstrijd als trainer van een niet-Spaanse club dat Edin Dzeko, Yaya Touré en Sergio Agüero het duel na rust in het slot gooiden. 'We hebben drie doelpunten gemaakt, hadden kansen op meer goals en hebben de nul gehouden', somde Pellegrini content op. 'Ik denk dat dit ons veel vertrouwen geeft richting zondag.'

Wat de oefenmeester ook tevreden zal stellen is de terugkeer van aanvoerder Vincent Kompany. De Belgische verdediger speelde voor het eerst negentig minuten sinds hij in het eerste competitieduel met Newcastle United (4-0 winst) een liesblessure opliep. 'Ik twijfelde in de laatste tien minuten of ik Vincent moest wisselen', gaf Pellegrini toe. 'Maar ik zag dat hij zonder angst speelde. Hij kan zondag zonder problemen meedoen.'