Pellegrini wil dat City Champions League-trauma vergeet

Manuel Pellegrini wil dat Manchester City onbevreesd aan de groepsfase van de Champions League begint. De manager van The Citizens zegt dat zijn spelers de Europese teleurstellingen uit het verleden achter zich moeten laten.

Pellegrini wil dat City Champions League-trauma vergeet

De afgelopen twee seizoenen kwam City telkens niet verder dan de groepsfase van de Champions League. In het seizoen 2011/12 eindigde de club derde in een poule met Bayern München, Napoli en Villarreal. Vorig jaar werd City mede door toedoen van Ajax zelfs laatste in de groepsfase. De Amsterdammers, die tegen City vier punten pakten, werden derde. Borussia Dortmund en Real Madrid overwinterden in het kampioenenbal.

'Het is een feit dat de club het de afgelopen seizoenen niet goed heeft gedaan in Europa, maar dat moeten we vergeten', aldus Pellegrini. 'Het is belangrijk dat de spelers geloven dat ze goed genoeg zijn om zich voor de volgende ronde te plaatsen.'

Pellegrini heeft in tegenstelling tot City een prima historie in de Champions League. Met Málaga bereikte hij vorig seizoen verrassend de kwartfinale en met Villarreal haalde hij in 2005/06 zelfs de halve eindstrijd. Met Real Madrid presteerde Pellegrini minder goed, want in het seizoen 2009/10 werd hij al in de achtste finale geëlimineerd door Olympique Lyon.

De loting voor de groepsfase bracht Man City dit seizoen een iets gunstiger groep dan voorgaande jaren. Titelhouder Bayern München geldt als zwaarste tegenstander in Groep D, waarin CSKA Moskou en Viktoria Plzen de andere opponenten zijn. Plzen is dinsdagavond in Tsjechië de eerste tegenstander van City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen