Pellè viert rentree na schorsing tijdens Koeman vs Koeman

● RKC Waalwijk verloor acht van zijn dertien duels in de Eredivisie, het meeste van alle ploegen.

Pellè viert rentree na schorsing tijdens Koeman vs Koeman

● De defensie van RKC kreeg na de eerste dertien speelronden 195 doelpogingen tegen (gemiddeld vijftien per duel), het hoogste aantal van de Eredivisie.

● Feyenoord is ongeslagen in zijn laatste vier uitduels  (W2, G2). De Rotterdammers verloren voor het laatst uit bij Ajax (op 18 augustus, 2-1).

● Bij duels met RKC werden de meeste strafschoppen toegekend tot nu toe. Drie - voor (allen benut door Sander Duits) en vijf penalty’s tegen.

● RKC behaalde in zijn laatste tien duels slechts  vijf punten, het  minste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

● Tegenstander Feyenoord heeft de meeste punten gehaald  gemeten over de de laatste tien duels.

● Feyenoord staat derde in het efficiency-klassement van Voetbal International: 27 goals op 160 doelpogingen geeft een hoog percentage van 16,88 procent.

● Graziano Pellè, Feyenoord’s meest waardevolle speler met elf goals en drie assists, keert terug van een schorsing.

● Feyenoord won net iets vaker in Waalwijk dan RKC. De Rotterdammers zegevierden acht keer. RKC zeven keer en er waren zeven remises.

● Feyenoord verloor uit en thuis in de Eredivisie géén van zijn laatste negen duels met RKC. De laatste Rotterdamse competitienederlaag tegen de Waalwijkers dateert van 23 oktober 2003: destijds werd het in het Mandemakers Stadion 2-1 voor de Brabanders.

● De Waalwijkers wonnen voor het laatst op 23 oktober 2005 van Feyenoord. RKC won destijds met 2-1 (winnende goal van Virgilio Teixeira).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's