Pedri treedt in voetsporen van Neeskens, Cocu en zijn allergrootste idool

Reacties

Pedri gaat spelen met een nieuw rugnummer bij Barcelona. De negentienjarige middenvelder droeg voorheen nummer 16, maar neemt vanaf dit seizoen nummer 8 over van de vertrokken Dani Alves. Barcelona pakt groots uit met het nieuws en spreekt van een 'nieuw tijdperk'.

Pedri treedt in voetsporen van Neeskens, Cocu en zijn allergrootste idool
© Pro Shots

In een speciaal geproduceerde video toont Pedri zijn nieuwe rugnummer aan de supporters. Hij was vrijdagochtend ook in de fanstore op La Rambla en ging daar op de foto met het shirt. Rugnummer 8 werd in het verleden gedragen door spelers als Johan Neeskens, Bernd Schuster, Gary Lineker, Pep Guardiola, Phillip Cocu en Andrés Iniesta.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met name toen zijn carrière nog in de startblokken stond werd Pedri regelmatig vergeleken met Iniesta. In oktober 2019, aan de vooravond van een WK Onder-17 met Spanje, zei Pedri als voetballer graag in de voetsporen te willen treden van de legende. 'Het doelpunt dat mijn idool Iniesta maakte in de finale van 2010 vervult iedereen met trots', gaf hij aan. Dat lukte niet, want de kwartfinale bleek het eindstation voor de Spaanse talenten.

Toen Pedri later eens de vraag kreeg welke voetballer hem het meest inspireerde, wees hij Iniesta aan. Niet alleen om zijn speelstijl, maar ook zijn 'relaxte houding'. 'Ik houd ervan dat hij zo bescheiden is, ondanks alles wat hij als voetballer bereikt heeft.' Na Iniesta droegen Arthur, Miralem Pjanic en Alves rugnummer 8 nog in Camp Nou. Pedri kwam sinds zijn debuut in september 2020 tot 74 officiële duels; door blessureleed miste hij een groot deel van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.