Pechvogel Kluivert leidt cruciale overwinning voor Bosz in

Olympique Lyon heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de derde plaats en daarmee om een plekje in de voorronde van de Champions League. Het team van Peter Bosz was zaterdag te sterk voor OGC Nice en heeft nog maar vijf punten minder dan de nummer drie van de Ligue 1. Bij Nice maakten Justin Kluivert en Pablo Rosario minuten, maar Calvin Stengs bleef aan de kant.

Olympique Lyonnais
2 - 0
Nice
Nice

Kluivert was de enige Nederlander die in de basis begon bij Nice. In de eerste helft kwamen Les Aiglons er totaal niet aan te pas: Lyon domineerde en ging verdiend aan de leiding. Al na drie minuten wees de scheidsrechter naar de stip, nadat Kluivert de bal in zijn eigen strafschopgebied met de hand had beroerd. Walter Benítez keerde de inzet van Moussa Dembélé, maar was kansloos op de rebound van Lucas Paquetá. Echter, omdat de doelman te vroeg van zijn lijn was vertrokken, kreeg Dembélé een herkansing, waar hij met overtuiging gebruik van maakte: 1-0.

Nice-trainer Christophe Galtier was overduidelijk niet tevreden met het spel van zijn ploeg. Hij liet Kasper Dolberg al na 31 minuten warmlopen. Hoewel Nice in de laatste tien minuten van de eerste helft wat meer grip kreeg, bleef de meeste dreiging uitgaan van Lyon. Zo moest Benítez redden op een kopbal van Amine Gouiri. In de tweede helft vertaalde de thuisploeg het overwicht in een tweede treffer: Karl Toko Ekambi schoof van dichtbij binnen na een pass van de uitblinkende Tanguy Ndombélé.

Lyon kwam hierna geen moment meer in de problemen. Les Gones bleven vol vertrouwen het balbezit domineren. Nice schoot pas na 76 minuten voor het eerst tussen de palen: doelman Anthony Lopes redde op een inzet van Jordan Lotomba. Lyon liet vervolgens na om er 3-0 van te maken: Benítez stopte een schot van Paquetá. Rosario viel na een uur voetballen in en Kluivert werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.