PEC Zwolle zoekt aanvallers: 'Soms lastig om geduldig te blijven'

Reacties

Kort voor de start van de Eredivisie is de spoeling in de voorhoede van PEC Zwolle nog altijd behoorlijk dun. Trainer Art Langeler vertelt over de zoektocht naar versterkingen.

PEC Zwolle zoekt aanvallers: 'Soms lastig om geduldig te blijven'
© Pro Shots

Langeler heeft de beschikking over twee pure aanvallers met ervaring op het hoogste niveau: spits Slobodan Tedic (21) en buitenspeler Gervane Kastaneer (25). Beide spelers misten een groot deel van het afgelopen seizoen door blessures, maar zijn nu in ieder geval fit. Verder vult Langeler de voorste posities in zijn 4-2-3-1-formatie met jeugdspelers en middenvelders als Pelle Clement, Mustafa Saymak en Eliano Reijnders.

'We willen er nog twee aanvallers bij', zegt Langeler. 'Daar zijn we constant naar op zoek. Er moet in elk geval een vleugelspeler bij die op beide flanken kan spelen, een speler die meteen gearriveerd is en rendement kan halen. Mike Willems (technisch manager, red.) en ik zijn daar hartstikke druk mee bezig. Het is heel simpel: wij kunnen ons geen miskleun veroorloven, het moet gewoon meteen raak zijn. Daarom ben je zorgvuldig en duurt het misschien ook wat langer. Die zoektocht kan de hele maand augustus nog lopen', vertelt de hoofdtrainer, die gematigd tevreden is over de voorbereiding van zijn ploeg.

Zo zag de voorhoede van PEC Zwolle eruit in het laatste oefenduel van de voorbereiding tegen Heracles Almelo.
Zo zag de voorhoede van PEC Zwolle eruit in het laatste oefenduel van de voorbereiding tegen Heracles Almelo.

'We zijn allemaal fit gebleven en we hebben bij vlagen goed gespeeld, maar - en die maar is best wel groot - we halen veel te weinig rendement uit ons spel. Daar hebben we in de voorbereiding een aantal keer het deksel voor op de neus gekregen. Gelukkig, want we moeten er iets mee: het moet beter', oordeelt Langeler over zijn selectie, die in de voorbereiding negen keer scoorde in zeven oefenduels.

'Soms moet je ook vasthouden aan wat je goed doet: we komen wel tot goed spel en tot kansen. Niemand schiet die ballen expres niet raak, er komt een moment dat ze er wel in gaan. Ik geloof erin dat de spelers die er nu zijn ook meer rendement kunnen halen.' De vijftigjarige oefenmeester zegt niet te balen dat hij zo kort voor de Eredivisie niet al meer offensieve opties heeft.

'Je weet hoe de voetbalwereld werkt, je weet wat het budget van PEC is, dan moet je zorgvuldig een keuze maken. Die keuze had er al kunnen zijn, maar sommige spelers kiezen voor iets anders, anderen kunnen wij niet betalen. Dan schakel je door, in die fase zitten we. Soms is het wel lastig om geduldig te blijven, maar tot eind augustus moeten we dat toch doen. Ik reken erop dat we dan een paar goede spelers erbij hebben.'

Nieuwelingen PEC Zwolle

Naam Van Contract
Slobodan Tedic* Manchester City (ENG) Gehuurd
Kostas Lamprou RKC Waalwijk Tot medio 2023**
Siemen Voet Club Brugge (BEL) Tot medio 2023**
Jasper Schendelaar AZ Tot medio 2023**
Mees de Wit Sporting Portugal (POR) Tot medio 2023**
Gervane Kastaneer Coventry City (ENG) Tot medio 2023**
Mark Pabai FC Utrecht Tot medio 2023**

* Was al gehuurd
** Optie voor nog een seizoen

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.