PEC Zwolle vreest transferperiode en wil trio langer binden

Na tien speeldagen staat PEC Zwolle nog altijd verrassend op een gedeelde tweede plek, op slechts een puntje van koploper FC Twente. 'Als we deze ploeg bij elkaar kunnen houden, kan er iets heel moois ontstaan', sprak Ron Jans afgelopen zondag na de 6-1 thuiszege op ADO Den Haag.

PEC Zwolle vreest transferperiode en wil trio langer binden

De ervaren trainer spreekt zijn hoop uit voor de rest van het seizoen, maar weet eigenlijk wel beter. Het zal immers juist moeilijk worden deze groep bij elkaar te houden. Afgelopen zondag zaten scouts uit de Premier League, Bundesliga en Serie A op de tribune, net als vertegenwoordigers van de Nederlandse topclubs Ajax en PSV. Het vizier was daarbij voornamelijk gericht op één speler: de 23-jarige Mateusz Klich (foto).

Behalve met Klich, houdt de clubleiding van PEC zich ook nadrukkelijk bezig met Darryl Lachman (23), Rochdi Achenteh (25) en Bart van Hintum (26). De drie spelers hebben een aflopend contract en kunnen meerjarige verbintenissen tekenen.

Lees meer over de transferperikelen rond PEC Zwolle en de reactie van technisch directeur Gerard Nijkamp in Voetbal International. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen