PEC Zwolle verzoekt KNVB om duel met Willem II uit te stellen

Reacties

PEC Zwolle wordt geteisterd door corona. De hekkensluiter van de Eredivisie deed er alles aan om het virus buiten de deur te houden, maar heeft nu toch te maken met een flink aantal besmettingen. De club heeft een verzoek bij de KNVB ingediend om de competitiewedstrijd tegen Willem II van vrijdag uit te stellen.

PEC Zwolle verzoekt KNVB om duel met Willem II uit te stellen
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
Willem II
Willem II

PEC Zwolle annuleerde het trainingskamp naar Zuid-Spanje en bereidde zich in Epe voor op de tweede seizoenshelft. Daarin wacht de loodzware missie om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. De thuiswedstrijd tegen het eveneens dolende Willem II was daarin direct cruciaal, maar dat duel staat nu dus op losse schroeven.

Corona grijpt namelijk ook in Zwolle om zich heen. Trainer Dick Schreuder moest deze week al behoorlijk improviseren om zijn ploeg voor te bereiden op het belangrijke duel met Willem II. Woensdag kwamen er echter weer nieuwe besmettingen bij, waardoor de groep voor vrijdagavond wel erg klein wordt.

PEC wacht nu het besluit van de KNVB af. Volgens het protocol van de voetbalbond moeten clubs twaalf veldspelers en één doelman beschikbaar hebben voor wedstrijden. De Zwollenaren hopen donderdag nog duidelijkheid te hebben.

Wat zijn precies de coronaprotocollen in de Eredivisie?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.