PEC Zwolle stoot Excelsior van roze wolk dankzij doelpuntensalvo

PEC Zwolle heeft zich in een waar doelpuntenfestijn tegen Excelsior beloond met drie kostbare punten. De Zwollenaren keken in de rust nog tegen een 1-0-achterstand aan, maar scoorden in het tweede bedrijf liefst vier keer en wonnen het duel uiteindelijk met 2-4.

Excelsior
Excelsior
2 - 4
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Excelsior kon zich met een overwinning steviger op plek vijf nestelen in de Eredivisie en begon dan ook sterk aan het thuisduel met PEC Zwolle. Dat resulteerde in de zevende minuut al in de eerste grote kans van de wedstrijd.

Couhaib Driouech werd alleen voor de keeper gezet na een prachtige lange bal van Redouan El Yaakoubi, maar de aanvaller wipte de bal net over het doel van PEC-doelman Jasper Schendelaar. Enkele minuten later was ook PEC Zwolle dicht bij een treffer, maar Youness Namli raakte de buitenkant van de paal.

Het spel ging op en neer in Kralingen en dat zorgde ook voor veel gevaar aan beide doelen. Eerst was Excelsior-clubtopscorer Nikolas Agrafiotis dicht bij zijn zesde doelpunt van het seizoen en ook de uitblinkende Namli zag een schot ternauwernood gepakt worden door Stijn van Gassel.

Doelpunten bleven in het eerste half uur echter uit, maar daar kwam in de 39ste minuut verandering in. Julian Baas kopte knap raak tussen twee verdedigers in. De 21-jarige middenvelder zette Excelsior met zijn vierde Eredivisiegoal uit zijn loopbaan op voorsprong.

PEC recht de rug
Kort na de rust kwam PEC Zwolle echter weer op gelijke hoogte in het Van Donge & De Roo Stadion. Namli kreeg de bal aangespeeld van Davy van den Berg en schoot de bal met zijn rechterbeen achter de kansloze Van Gassel.

Na een ruim half uur kwam de uitploeg zelfs op voorsprong in Rotterdam. Invaller Apostolos Vellios, die in de eerste helft de geblesseerde Ferdy Druijf afloste, werd weggestuurd door Zico Buurmeester en schoof koeltjes de 1-2 tegen de touwen.

Die voorsprong werd nog geen tien minuten later uitgebouwd door PEC Zwolle. Odysseus Velanas gaf een puntgave assist op Lennart Thy en de Duitser liet Van Gassel voor de derde keer kansloos. Tien minuten voor tijd werd het drama nog groter voor Excelsior toen Vellios op aangeven van Thy zijn tweede van de middag maakte.

Excelsior deed in de slotfase nog wel wat terug via invaller Troy Parrott die een vrije trap van Baas binnenwerkte, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer. PEC Zwolle klimt met de overwinning naar het linkerrijtje, Excelsior moet even pas op de plaats maken en staat voorlopig zesde.