PEC Zwolle heeft zaterdagavond een gouden slag geslagen in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Stegeman was in Limburg te sterk voor VVV-Venlo en verlaat daardoor de degradatieplaatsen.

VVV-Venlo
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Onder interim-trainer Jay Driessen zette VVV de weg naar boven de afgelopen weken weer in. De Limburgers wonnen van FC Twente en FC Emmen en passeerden PEC zo op de ranglijst. Driessen verklapte voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC overigens dat Hans de Koning de nieuwe hoofdtrainer van VVV wordt.

Het was echter PEC dat beter aan de wedstrijd begon en in de elfde minuut de leiding nam. Lennart Thy legde de bal terug op Kenneth Paal en de linksback schoot hem van randje zestien fraai in de bovenhoek: 0-1. Dertien minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Thomas Lam bediende Pelle Clement met een schitterende lange bal, de middenvelder controleerde uitstekend en passeerde doelman Thorsten Kirschbaum: 0-2.

PEC kreeg vervolgens meerdere kansen op de 0-3, onder anderen via Vito van Crooij die de lat raakte, maar verzuimde het duel te beslissen. VVV bleef in leven en kreeg mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het een piepjonge debutant die toesloeg: de zeventienjarige Aaron Bastiaans kwam in minuut 74 in het veld voor Elia Soriano en had slechts drie minuten nodig om zijn stempel te drukken. Bastiaans werkte een voorzet van Jerome Sinclai achter zijn standbeen langs binnen: 1-2.

VVV ging daarna alles of niets spelen en gaf zo heel veel ruimte weg voor counters van PEC, maar de ploeg van Stegeman speelde de aanvallen wel heel slordig uit. Zo bleef het lang spannend, maar de Zwollenaren trokken de zege uiteindelijk toch over de streep. PEC wipt daardoor weer over VVV en ADO Den Haag heen op de ranglijst en staat nu veertiende.