PEC Zwolle laat RKC schrikken met ongenadig pak slaag

Voor RKC Waalwijk is er duidelijk nog werk aan de winkel richting het aankomende seizoen. De ploeg van Joseph Oosting kreeg dinsdag in een oefenwedstrijd een pak slaag van PEC Zwolle, dat bij rust al op een 6-0 voorsprong stond. Uiteindelijk eindigde het vriendschappelijke potje in 7-3.

PEC degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Eredivisie, terwijl RKC zich juist zeer knap wist te handhaven. Dinsdag was de ploeg van Oosting echter een grote maat te klein voor PEC. Eliano Reijnders opende al in de eerste minuut de score en twee minuten hierna was het via Thomas van den Belt wéér raak. De middenvelder, die onlangs nog zijn contract verlengde, scoorde met een fraai stiftje.

Het ging hard in de eerste helft, waarin RKC van het kastje naar de muur werd gestuurd. PEC ging dankzij een hattrick van Chardi Landu en nog een goal van Van den Belt met een 6-0 voorsprong aan de thee, waarna Dean Guezen zeven minuten na rust voor de 7-0 zorgde. Pas hierna deed RKC wat terug, via goals van Mika Biereth (twee) en Said Bakari. Deze opleving kwam echter te laat om het nog spannend te kunnen maken.

Voor RKC betekent dit de tweede nederlaag uit de voorbereiding. Afgelopen zaterdag gingen de Brabanders al met 3-1 onderuit tegen NEC. Zaterdag wordt er geoefend tegen Borussia Dortmund Onder-23. Voor RKC begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op zaterdag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.