PEC Zwolle in eigen huis een ware angstgegner voor Feyenoord

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Feyenoord gaat op bezoek bij PEC Zwolle, wat het toetje van deze speelronde betekent.

PEC Zwolle in eigen huis een ware angstgegner voor Feyenoord

PEC ZWOLLE - FEYENOORD


Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Pol van Boekel
Laatste 5 duels PEC Zwolle:1 punt
Laatste 5 duels Feyenoord:6 punten

ACTUEEL

• Na enkele matige resultaten kan PEC Zwolle wel weer een succesje gebruiken. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 was lang in de race voor de vierde plaats, maar moet nog vol aan de bak om een ticket voor de Europese play-offs veilig te stellen. Feyenoord maakt nog wel kans op plek vier, al telt voor de Rotterdammers vooral de KNVB-bekerfinale tegen AZ op 22 april.

• PEC Zwolle-speler Sepp van den Berg werd vorige week op een leeftijd van zestien jaar en 81 dagen de op drie na jongste debutant in de Eredivisie. Alleen Wim Kras, Michel Mommertz en Mark van Bommel waren ooit jonger bij hun vuurdoop op het hoogste niveau in Nederland. Van den Berg werd wel de jongste Eredivisie-speler aller tijden met een gele kaart.

• Feyenoord leed dit seizoen al acht nederlagen in uitwedstrijden, waaronder vijf in de Eredivisie. Onlangs mondden duels bij VVV-Venlo, Vitesse en NAC Breda allemaal uit in een teleurstelling.

Een razendsnelle vooruitblik op PEC Zwolle - Feyenoord.

• Sinds de winterstop presteert PEC Zwolle matig. Dat ligt deels aan het gebrek aan efficiëntie: slechts één van de laatste 45 doelpogingen van de equipe van John van 't Schip resulteerde in een doelpunt.

• Feyenoord zegevierde niet in zijn eerste vijf Eredivisie-uitwedstrijden sinds de jaarwisseling, hetgeen de ploeg in 2007 voor het laatst overkwam. Nog nooit wisten de Rotterdammers geen van de eerste zes uitduels in een nieuw jaar te winnen.

• Steven Berghuis staat op twaalf goals en negen assists. De laatste Nederlander in dienst van Feyenoord die op beide vlakken de dubbele cijfers haalde, was Dirk Kuijt in 2005/06 (22 goals en zestien assists).

'Supporters moeten deelgenoot worden van plannen Feyenoord City'

HISTORIE

• Zeventien keer fungeerde PEC Zwolle als gastheer van Feyenoord in de Eredivisie. De Blauwvingers staan op vijf zeges en leden zeven nederlagen. Vijf keer was een gelijkspel de uitslag.

• PEC Zwolle-uit is de laatste seizoenen een zware opdracht gebleken voor Feyenoord. Sinds PEC in 2012 promoveerde naar de Eredivisie pakten de Rotterdammers maar één puntje in uitwedstrijden tegen de club uit Overijssel, de 2-2 van vorig seizoen.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen PEC Zwolle en Feyenoord:


SeizoenUitslag
2012/133-2
2013/142-1
2014/153-0
2015/163-1
2016/172-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.