PEC Zwolle haalt opvolger Lodeweges uit Australië: 'Een droom'

Reacties

Michael Valkanis maakt de technische staf van PEC Zwolle compleet. De 44-jarige Australiër is de opvolger van Dwight Lodeweges.

PEC Zwolle haalt opvolger Lodeweges uit Australië: 'Een droom'

PEC Zwolle zocht voor komend seizoen een assistent na het vertrek van Lodeweges, die definitief de overstap maakt naar het Nederlands elftal. Met de komst van Valkanis, die voor één jaar tekende met een optie voor een tweede seizoen, is die zoektocht ten einde.

'Met Michael denken we de juiste persoon gevonden te hebben', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite. 'Michael heeft in Australië zijn sporen verdiend. Als assistent-trainer heeft hij met zowel Adelaide United als Melbourne City de nodige prijzen gepakt, maar ook zijn expertise op het gebied van high potential spelers spreekt ons aan. In het verleden heeft Michael succesvol samengewerkt met Rini Coolen en John van 't Schip. Dit alles heeft ons overtuigd om met hem in zee te gaan.'

Valkanis prijst zich heel gelukkig met zijn verhuizing naar Zwolle. 'Wat voor mij begon als een droom, is nu werkelijkheid geworden. Ik voel me vereerd om bij PEC Zwolle als assistent van John aan de slag te gaan', zegt de Australiër. 'De Eredivisie is één van de mooiste competities in Europa. Ik zie hier voldoende uitdagingen voor me liggen en kijk er naar uit om met deze mooie club het nieuwe seizoen in te gaan. Samen met John en Gert Peter (de Gunst, red.), de spelers en de blauw-witte achterban gaan we ons best doen om met PEC Zwolle de volgende stappen voorwaarts te zetten.'

Valkanis was bij Melbourne City FC zowel assistent-trainer als interim-coach. Ook bij Adelaide United was hij werkzaam in verschillende functies, waaronder die van directeur van de voetbalacademie, hoofdcoach van het beloftenteam en assistent-trainer van de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.